Otvoren Međunarodni sajam vodovodne i kanalizacione opreme “Dani vode”

Izvor: JUGpress.com, 30.Maj.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Međunarodni sajam vodovodne i kanalizacione opreme “Dani vode”

NIŠ

 

 U hali Čair u Nišu danas je počeo dvodnevni Međunarodni sajam vodovodne i kanalizacione opreme Dani vode, koji je okupio više od 25 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Tema ovogodišnjeg Sajma je „CIRKULARNA EKONOMIJA I OTPADNE VODE“, kružni sistem korišćenja resursa koji predstavlja budućnost Srbije i u njegovom definisanju učestvovaće predstavnici vladinog i nevladinog sektora, istraživačko obrazovnih institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i privrede.

Sajam je otvorio državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Ivan Karić.On je između ostalog rekao da se u U Srbiji  samo oko 10 odsto otpadnih voda prečišćava. Istakao je da je  jedan od prioriteta  očuvanje reka kako bi se poboljšao kvalitet životne sredine i život građana,. On je dodao da će tretman otpadnih voda u Nišu biće znatno unapređen.

Srbija će u narednom periodu izgraditi 300 sistema za prečišćavanje vode kako bi se tretman otpadnih voda doveo na najviši nivo.

“Naša  najveća obaveza u ovom trenutku je priprema za poglavlje 27. Očekujemo velike investicije za gradove u Srbiji, u skladu sa potrebama vezanim za to poglavlje, a nakon toga u narednih dvadesetak godina gradićemo neophodna postrojenja. Problem upravljanja vodama se najvećim delom odnosi upravo na postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda„, rekao je Karić.

Sajmu je prisustvovao i prvi čovek grada Niša, gradonačelnik Darko Bulatović. On je ovom priliko istakao da na čitavom regionu od Beograda do Sofije, sve do prošle godine, nije bilo prilike da se na jedan profesionalan i organizovan način svi zainteresovani upoznaju sa novim tehnološkim dostignućima u oblasti pružanja komunalnih usluga.

“Međunarodni sajam Dani vode postao je mesto gde se sreću renomirane domaće i inostrane kompanije, mesto na kojem se prezentuju trendovi i raznovrsna iskustva iz oblasti proizvodnje i distribucije vode za piće, kanalisanja i prečišćavanja otpadnih voda, a Niš je upravo grad sa odgovornom i ekološki osvešćenom politikom“, poručio je on i dodao da  su u toku radovi na projektu izgradnje najnovije fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. Izgradiće se kompletne kolektorske i kanalizacione mreže, a izvršiće se rekonstrukcija postojaće mreže.Vrednost tog projekta je oko 55 miliona i gradi ga država zajedno sa Evropskom Unijom, koja izdvaja oko 70 posto sredstava“, rekao je Bulatović.

Medjunarodni sajam vodovodne i kanalizacione opreme je mesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentuju trendovi kao i raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije vode za piće, kanalisanja i prečišćavanja otpadnih voda, energetske efikasnosti i drugih srodnih oblasti.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međunarodni sajam "Dani vode" u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 31.Maj.2018, 10:25

U hali Čair u Nišu juče je počeo dvodnevni Međunarodni sajam vodovodne i kanalizacione opreme Dani vode, koji je okupio više od 25 izlagača iz zemlje i inostranstva...Sajam je otvorio državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Ivan Karić, a sajmu je prisustvovao i prvi čovek...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.