Osnovna škola 8. oktobar iz Vlasotinca dobila pametnu klupu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2021, 16:28

Osnovna škola "8. oktobar" iz Vlasotinca dobila "pametnu klupu"

Među 11 škola u Srbiji koje su dobile "pametnu klupu" našla se i vlasotinačka Osnovna škola "8. oktobar". Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je tu školu predložilo pre svega zbog postignutih uspeha učenika i nastavnika u prethodnom priodu, a akcija je sprovedena pod nazivom "Pametna klupa za osnovne škole".

"Pametna klupa" će učenicima omogućiti da pune svoje mobilne telefone, da se povežu na internet, ali i da pristupe platformama sa edukativnim i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zabavnim sadržajima.

Biti jedna od 11 škola u Srbiji je stvarno uspeh, a pogotovo kada se nalazite na jugu. Ovoj klupi će se najviše radovati naša deca - rekla je direktorka Svetlana Kocić.

Najavljena je mogućnost proširenja ovog projekta koji jeresorno Ministarstvo sprovelo u saradnji sa kompanijom Strouberi enerdži, s obzirom da je akcija naišla na pozitivne reakcije.

Podsetimo, pre manje od mesec dana škola "8. oktobar" dobila je potpuno novi izgled, pošto je završena rekonstrukcija vredna preko 180 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

„Programiraj svoj uspeh“ - Prijavi se na konkurs PKS i Fondacije „Petlja“

Izvor: DobreVesti.rs, 12.Maj.2021

Privredna komora Srbije (PKS) i Fondacija „Petlja“, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, raspisuju konkurs „Programiraj svoj uspeh“ namenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola i njihovim nastavnicima-mentorima, za izbor najboljih primera projektne nastave...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.