Opština Kuršumlija spremna: Osam kandidata iz Srbije za izbor najboljeg turističkog sela za Konkurs Svetske turističke organizacije UN

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Mar.2024, 21:12

Opština Kuršumlija spremna: Osam kandidata iz Srbije za izbor najboljeg turističkog sela za Konkurs Svetske turističke organizacije UN

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) objavila je novi konkurs sa ciljem izbora najboljeg turističkog sela, pružajući šansu ruralnim zajednicama da istaknu svoju ulogu u održivom razvoju.
Ova inicijativa, koja se održava četvrti put, ima za cilj da unapredi značaj turizma u očuvanju kulture i tradicije, podržava raznovrsnost i promoviše održivi razvoj u ruralnim područjima.
Sela koja učestvuju u konkursu trebaju da ispunjavaju određene kriterijume, uključujući malu gustinu naseljenosti, značajne tradicionalne aktivnosti kao što su poljoprivreda, šumarstvo i stočarstvo, kao i posvećenost održivom razvoju u svim aspektima života u zajednici.
Prijave za...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.