Okupirano Kosovo i Metohija na samom dnu Evrope po bezbednosti!

Izvor: KMnovine.com, 23.Jan.2021, 14:01

Okupirano Kosovo i Metohija na samom dnu Evrope po bezbednosti!

Okupirano Kosovo i Metohija na samom dnu Evrope po bezbednosti! Institut za ekonomiju i mir (IEM) objavio je indeks najmirnijih zemalja sveta za 2020. godinu.


   
Uništena srpska kuća na KiM / trent.photo    




Prema ovom indeksu, mir je na globalnom nivou pogoršan tokom prethodne godine.

Ovogodišnji rezultati pokazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << da se nivo globalnog mira pogoršao, sa prosečnim rezultatom okupiranog Kosova i Metohije, u padu za 0,34 odsto, javlja "Zeri".

Ovo je deveto pogoršanje mira u poslednjih dvanaest godina sa poboljšanjem 81 zemlje i 80 registrovanih pogoršanja tokom prošle godine.

Izveštaj otkriva da je u svetu u kojem su sukobi i krize koji su se pojavili u prethodnoj deceniji počeli da se ublažavaju, da bi ih, kao posledica pandemije kovida-19 zamenio novi talas napetosti i neizvesnosti.

Island je i dalje najmirnija zemlja na svetu, i to je mesto na kojem je još od 2008. Slede ga Novi Zeland, Austrija, Portugal i Danska koje su na vrhu indeksa.

Avganistan je drugu godinu za redom najnemirnija zemlja na svetu, a slede Sirija, Irak, Južni Sudan i Jemen.

Prema IEP-u, okupirano Kosovo i Metohija se nalaze na 85. mestu na globalnom nivou, označavajući pogoršanje za šest mesta od prošle godine. Zajedno sa okupiranim Kosovom i Metohijom su Peru, Bolivija i Kuba.

Na nivou Evrope, okupirano Kosovo i Metohija se nalaze na pretposlednjem mestu – 35. a situacija je gora jedino u Turskoj koja je na 36. mestu.


* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Predrag Jakšić: Logika izdaje - KM NovinePredrag Jakšić: Logika izdaje " Podmuklo Antić ubacuje seme separatizma i tamo gde ga nema (ili ga ima u zanemarljivom stepenu) sve objašnjavajući to „logikom" - ima većinski Srba - srpsko je, nema većinski Srba - nije srpsko." Kada je pre nekoliko godina Aleksandar Vučić pokrenuo tzv.


PROČITAJTE JOŠ:   
Sava Janjić na ekumenističkom skupu: na Kosovu se '99. sukobile zastarele nacionalističke ideje - KM NovineSava Janjić na ekumenističkom skupu: na Kosovu se '99. sukobile zastarele nacionalističke ideje Skup jeretika sabranih u ekumenističkom pokretu, održan u Prištini početkom ovog meseca, u srpskim medijima nije dobio ni malo prostora. Zašto ako se organizatori hvale da je ovo do sada bio najveći "međureligijski" susret organizovan na Kosovu?


PROČITAJTE JOŠ:   
Najviše albanskih terorista sa KiM na ratištu u Siriji - KM NovineNajveći broj lbanskih terorista angažovan je na ratiptu u Siriji gde se bori na strani ekstremne Islamske države, pišu Frankfurtske vesti oslanjajući se na izveštaj UNDP-a. Zbog direktnih poziva Islamske države na izvršenje napada kod kuće, verovatnaća od terorističkih napada je veća, neki su od osnovnih zaključka istraživanja koje je u okviru svog "Javnog pulsa" sproveo UNDP na Kosovu i Metohiji, prenose Vesti.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

RT: Isporuke ruskog gasa u Evropu gasovodom „Severni tok“ dostigle rekordni maksimum

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2021

Rusija je 2020. godine isporučila 59,2 milijarde kubnih metara prirodnog gasa kroz gasovod "Severni tok", dovodeći izvoz preko ofšor gasne veze između Rusije i Evrope na najviši nivo ikada. Prošlogodišnje isporuke evropskim potrošačima porasle su za 1,2 odsto u odnosu na godinu ranije, pokazuju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.