Okončana šestomesečna neizvesnost: Ljutviju na čelu Nacionalnog saveta Albanaca

Izvor: JužneVesti.com, 08.Maj.2023, 13:18

Okončana šestomesečna neizvesnost: Ljutviju na čelu Nacionalnog saveta Albanaca

Šest meseci od izbora za članove nacionalnih saveta i neuspeha stranaka koje su osvojile mandate da se dogovore ko će upravljati Nacionalnim savetom Albanaca, za predsednika je izabran Nevzat Ljutviju ispred Pokreta za demokratski progres, nakon što je najviše glasova na elektorskoj Skupštini dobila zajednička lista četiri partije - Partije za demokratsko delovanje, Pokreta za demokratski progres, Demokratske partije i Demokratske partije Albanaca.

Te stranke će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 10 od 15 članova saveta, a prema koalicionom sporazumu koji su potpisale, Savetom će prve dve godine upravljati Ljutviju, a druge dve dosadašnji predsednik NSA Ragmi Mustafa.

Alternativa za promene predsednika Opštine Preševo Šćiprima Arifija, koju je predvodio Levent Ćazimi, će u budućem sazivu Nacionalnog saveta Albanaca imati 5 mandata.

Budući predsednik NSA Nevzat Ljutviju je diplomirani pravnik i radnik Doma kulture u Bujanovcu.

Podsetimo, izbori za članove nacionalnih saveta održani su 13. novembra prošle godine, međutim stranke koje su osvojile mandate nisu uspele da se dogovore oko većine, što je rezultiralo formiranjem Privremenog organa i elektorskim izborima u nedelju, 7. maja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.