Održan deo Vinskog bala, odloženi koncerti Šaka Polumente i Gabrijele Pejčev

Izvor: JužneVesti.com, 06.Avg.2023, 14:52

Održan deo Vinskog bala, odloženi koncerti Šaka Polumente i Gabrijele Pejčev

Zbog loših vremenskih uslova koncerti Gabrijele Pejčev i Šaka Polumente, koji su bili najavljeni za subotu uveče na 37. "Vinskom balu", odloženi su za 10. oktobar kada je Dan opštine Vlasotince. Vremenske neprilike omele su i program kod česme na keju i dodelu nagrada vinarima, a iz Opštine najavljuju da će to biti održano sledeće nedelje.

Tokom ”Vinskog bala” tradicionalno se održava biranje najlepših vina, plivanje za vinsko burence, proglašavaju se najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pesme i karikature na temu vina i grožđa, ali zbog prepolovljenog budžeta, manifestacija je trajala samo jedan dan.

Vreme tog jednog dana (5. avgusta) nije poslužilo organizatore koji su prinuđeni da koncerte Šaka Polumente i Gabrijele Pejčev odlože za 10. oktobar kada je Dan opštine. Program kod česme na keju i dodele nagrada vinarima pomereni su za sledeću nedelju, najavljuju.

Uspešno je završeno plivanje za vinsko burence. Njega je osvojio Nemanja Davinić (18) iz Vlasotinca, drugu godinu zaredom, u velikoj konkurenciji plivača, a najmlađi plivač bio je osmogodišnji Zarije Cvetković, takođe iz Vlasotinca. Obojici je Turistička organizacija poklonila i po srebrnjak - kažu iz Opštine.

Pored reke pripremana je i vinogradarska janija u kotliću.

Najbolju pesmu na temu vina i grožđa napisao je Zoran M. Jovanović iz Kacabaća (Bahusova tajna), drugo mesto pripalo je Srbi Takiću za pesmu Snovi koji izviru iz vina, a treće Tomislavu Đokiću iz Paraćina za pesmu Vinski trougao.

Autori najboljih karikatura su iz Vlasotinca - prvo mesto pripalo je Jovanu Spasiću, drugo Zoranu Rajkoviću Piletu, a treće dvanestogodišnjoj Milici Mladenović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nevreme protiv “Vinskog bala”

Izvor: JUGpress.com, 06.Avg.2023

VLASOTINCE..Vremenske prilike u subotu 5.avgusta su uticale na održavanje 37. Vinskog bala. Naime, deo planiranih manifestacija je održan a deo odložen. Tako koncerti, koji su trebali da se sinoć (subota ) održe na Letnjoj pozornici, pored reke Vlasine su odloženi i biće održani na Dan opštine...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.