Odluku o promeni naziva škole kod Bujanovca dva dana kasnije Martinović naziva nelegitimnom

Izvor: JužneVesti.com, 18.Nov.2023, 14:45

Odluku o promeni naziva škole kod Bujanovca dva dana kasnije Martinović naziva nelegitimnom

Dva dana nakon što je u bujanovačkoj Skupštini izglasano da će Osnovna škola “Desanka Maksimović” iz Biljače kod Bujanovca promeniti naziv u "Ismael Kadareu", oglasio se i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Aleksandar Martinović i odluku nazvao nelegitimnom, ali rekao da se promena može desiti sledeće školske godine uz saglasnost Ministarstva prosvete.

Iako ističe da se Koordinaciono telo, na čijem je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << čelu, stara o poboljšanju uslova života svih građana, bez obzira na nacionalnu pripadnost, vodeći računa o posebnostima svih nacionalnih identiteta, u sferi zdravstva, obrazovanja, socijalnih pitanja i svih drugih oblasti društvenog života, Martinović kaže da će odbornici bujanovačke Skupštine morati da pošalju zahtev za promenu imena škole resornom Ministarstvu.

Zahtev za davanje saglasnosti za promenu naziva ustanove podnosi se Ministarstvu najkasnije do 31. decembra tekuće školske godine. Škola ne može da vrši statusne promene, promenu naziva ili sedišta u toku nastavne godine. Izuzetno, ukoliko nastupe okolnosti usled kojih je sprečeno nesmetano odvijanje nastave, statusna promena sedišta može se izvršiti u toku nastavne godine, uz saglasnost Ministarstva - rekao je Martinović.

Odlukom da Osnovna škola “Desanka Maksimović” promeni naziv, Martinović tvrdi da su “stavljeni pred svršen čin” i navodi da je prvobitno bilo dogovoreno obaviti konsultacije, kako bi obe strane bile zadovoljne.

On je takođe naveo da Vlada Srbije i dalje drži ispruženu ruku prema Albancima i njihovim predstavnicima na jugu Srbije, iako je ta ruka “i dalje u vazduhu”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.