Odluka stupa danas: Ograničenje broja zaposlenih u javnom sektoru do 2027. - da li je u praksi zaista tako?

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Jan.2024, 14:08

Odluka stupa danas: Ograničenje broja zaposlenih u javnom sektoru do 2027. - da li je u praksi zaista tako?

Vlada Srbije produila je Odlukom ograničenje zapošljavanje u javnom sektoru do kraja 2026. godine.

Treba da se vodi računa o tome da ukupan procenat povećanja zaposlenih na neodređeno vreme kod svih korisnika javnih sredstava ne prelazi dva odsto od ukupnog broja zaposlenih na neodređeno vreme koji su evidentirani 31. decembra 2023. godine, stoji u obrazloženju.

Zabrana zapošljavanja je uvedena još pre deset godina, trebalo je da traje dve godine, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je odlukama stalno produžavana.

Sa druge strane, prkasa zapošljavanja pokazuje drugačiju statistiku, odnosno da se i pored "zabrane" zapošljavanja u pojedinim javnim preduzećima, kao što je niški Vodovod, ne poštuje a broj zaposlenih povećava, za razliku od zdravstva, kome nedostaju pojedini specijalisti, zbog čeka preti gašenje pojedinih klinika, kao što je primer u Univerziteskom kliničkom centr Niš.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.