O meteoroidima, meteoritima i meteorima uz malo fizike i matematike na novom predavanju AD Alfa

Izvor: JužneVesti.com, 17.Maj.2021, 09:58

O meteoroidima, meteoritima i meteorima uz malo fizike i matematike na novom predavanju AD "Alfa"

Novo predavanje niškog Astronomskog društva "Alfa" posvećeno je meteoroidima, meteoritima i meteorima, o kojima će uz malo fizike i matematike, u četvrtak, 20.maja, preko Zoom aplikacije govoriti profesor Dragan Gajić, saopštavaju iz "Alfe".

Nizom naučno-popularnih predavanja Departman za matematiku Prirodno-matematičkog fakulteta i ove godine obeležava "Maj mesec matematike" u Nišu, a predavanje profesora Gajića jedno je od planiranih i zakazano je za 20. maj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u 19:45 sati, kažu iz "Alfe".

Na predavanju će biti objašnjeni pojmovi pomenutih tela i pojava, biće reči o njihovim karakteristikama i klasifikacijama. U kratkim crtama biće obrazložena fizička teorija meteora. Biće ukazano i na uticaj meteoridnih tela na živi svet na Zemlji, što se ogleda kroz njihove katastrofalne sudare sa Zemljom, što može biti uzrok masovnih izumiranja, ali koji mogu biti i motori evolucije i donosioci prebioloških jedinjenja i vode u ranoj fazi istorije naše planete, što je omogućilo nastanak života na njoj - navode iz "Alfe".

Za uključenje u predavanje potrebno je napre instalirati Zoom aplikaciju, a zatim je pokrenuti preko linka napravljenog za taj događaj.

Predavanje Dragana Gajića je deo aktivnosti AD "Alfa" u projektu “Malim koracima ka astronomiji”, koje podržava Centar za promociju nauke.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.