Novosti brutalno obmanjuju i zastrašuju javnost pišući o napadu Šiptara na sever pokrajine!

Izvor: KMnovine.com, 23.Maj.2018, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Novosti'' brutalno obmanjuju i zastrašuju javnost pišući o ''napadu'' Šiptara na sever pokrajine!

"Večernje novosti" pišu o navodnom napadu koji na sever Kosova i Metohije pripremaju šiptarski teroristi sa ciljem "zauzimanja" carinskih prelaza Jarinje i Brnjak. Ova lažna vest sasvim sigurno za cilj ima zastrašivanje Srba, s obzirom da nema nikakvog realnog osonova.


   
Bezrezervna podrška očigledno pogubnim potezima >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Aleksandra Vučića.    







Pre svega, upadljivi su inicijali "autora" teksta E.V.N. za razliku od prakse koja je u Večernjim novosti već ustaljena, da se autori potpisuju punim prezimenom ili i imenom i prezimenom. Ako pretražite na sajtu Novosti tog "autora" videćete da je "ekspert" za sve oblasti i da podjednako dobro piše baš o svemu. Tačnije, najverovatnije se iza potpisa krije ili tim novinara ili su, jednostavno rečeno, tekstovi "naručeni".

Da postoji jasna namera istovremenog zastrašivanja i obmane javnosti govori nam već sami uvod: "Vlasti u Prištini uz pomoć saveznika iz NATO pripremaju upad na prelaze Jarinje i Brnjak. Cilj: potvrda "suvereniteta" i psihološki udar na Srbe. Albanci naručili 12.000 nemačkih raketnih bacača marke "armbrust". 

Šta je u ovome pogrešno i netačno? Baš sve. Albanski separatisti su na prelaze Jarinje i Brnjak došli potpisivanjem Briselskog sporazuma kada je taj prelaz i izgradila aktuelna Vlada u ime koje je pregovore vodio Ivica Dačić a prvi potpredsednik Vlade, i najuticajniji čovek domaće politike, bio Aleksandar Vučić. Tada je Vlada Srbije organizovala, uposlila firmu i mimo svih zakonskih propisa u Srbiji, izgradila objekat eufemističnog naziva "Integrisani prelazi". To je trebalo da sakrije činjenicu da će "integrisano" tim prelazom upravljati - kao nikada do tada - šiptarski policajci i carina ispred takozvane "republike Kosovo" i pripadnici srpskog MUP-a i policije, ispred Vlade Srbije. Bez obzira kako taj prelaz nazivamo, on od tada funkcioniše kao klasičan granični prelaz između dve bilo koje države. Doduše, ne bilo koje već između dve koje imaju osetljiv problem i nerešeno pitanje "granice" ali sasvim jasno određene nadležnosti, svaka na "svojoj teritoriji".

Da, pojednostavimo, to bi (kontekstu trenutne "nadležnosti") bilo apsolutno isto kao reći da se srpska vojska sprema da uz pomoć svojih saveznika zauzme "granične prelaze" Jarinje i Brnjak. Dakle, apsolutno besmislena predstava stanja na terenu!


   
Uz promotivnu fotografiju separatističkih oružanih jedinica, Novosti daju značajan prostor na svojoj naslovnoj strani baš ovoj lažnoj vesti posebno naglašavajući opasnost od raketnih bacača, što isto čine posebnim grafičkim prikazima i u samom tekstu!

   



Ta lažna vest Večernjih novosti, koje su inače još pre ravno dve godine zajedno sa "Informerom", takođe Vučićevim političkim biltenom, prve od Srba na KiM tražile da njihove novine kupuju u evrima, po ceni predviđenoj za inostranstvo (klik ovde), danas na svom čelu imaju Milorada Vučelića, politički imenovanog glavnog i odgovornog urednika.

Vučelić, uticajni medijski faktor iz vremena Slobodana Miloševića dugo je ostao na sceni zahvaljujući sposobnosti da se "prilagođava" vlastima. Tako je septembra prošle godine i došao na poziciju na kojoj se nalazi, febrauara 2018. je izavio da "kampanja peotiv Vučića ima za cilj da ga oslabi", napadajući opoziciju ne po osnovanom kriminalnom profilu već po pretpostavljenim politikim ambicijama. Krajem marta 2018. dobio je i nagradu za životno delo "Kapetan Miša Anastasijević" i to "u oblasti informisanja".

Sećamo se slučaja Aje Jung, protiv čijeg je političkog angažmana u SNS-u ustala čitava srpska umetnička scena razobličavajući njen "uspeh" i ograđujući se zbog toga od nje. Ubrzo je Aja Jung na tenderima počela da dobija značajnu finansijsku podršku državnih institucija. To je samo jedan od brojnih primera koji potvrđuju da se bukvalno prodajom Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću dolazi do položaja sa koga kasnije morate da se odužujete Vođi iz obostrane koristi. I to nam pomaže da shvatimo o
vakvu "vest" o opasnim šiptarskim namerama.

Navodno "izvori Novosti" prenose da je cilj akcije "koju bi vodile Kosovske bezbednosne snage (moguće da u međuvremenu prerastu u vojsku)" da se proizvede psihološki efekat kod Srba na severu Pokrajine, odnosno utisak da su odsečeni od centralne Srbije.

Ovde se već priprema javnost da će se kao nešto sasvim normalno desiti ono za šta je Vučićeva Srpska lista u svom predizbornom programu za separatističke kvazi-izbore, isticala kao najvažnije "sprečavanje osnivanje vojske Kosova". Danas vidimo, i to onako usput, da je moguće da "Kosovske bezbednosne snage"  u međuvremenu prerastu u vojsku. Pa, kako je to sada odjednom moguće i tek tako? Ili nije odjednom možda? A svakako jeste tek tako! "Novosti" ovu informaciju potkrepljuju promotivnom fotografijom tzv "Kosovskih bezbednosnih snaga" dajući im vizuelno puni legitimitet. Dakle, vlast sprema i pomoć u pomaganju da se osnuje i formira Vojska Kosova ali to nekako treba sakriti od javnosti!

Posle samita u Bugarskoj, susreta sa Hašimom Tačijem i drugim "uticajnim evropskim političarima" Vučić je potvrdio i naglasio da svoju spremnost da istraje do kaja u izdaji Kosova i Metohije. Ovakve vesti u kojima će se gomilati strah za nezaštićene Srbe od saveznika (pre svih NATO pakta ali i koalicionog partnera Ramuša Haradinaja) za koje se tvrdi da su dali "čvrste garancije" da će štiti Srbe i da albanske naoružane jedinice neće ići na sever KiM, pokazuju napadnu i agresivnu medijsku podršku Vučićevoj politici, bolje reći - izdaji Kosova i Metohije.

Na taj način će svaki poraz izgledati kao "pobeda" ako se predstavi kao "nužan" da bi se sačuvao život Srba na severu pokrajine i obezbedila "mirna budućnost". A takve odluke će biti sve osim toga. Puka, gola i najsramnija izdaja u srpskoj istoriji a i mnogo šire, u kojoj su podršku veleizdajniku Vučiću pružali i brojni mediji koji srećom, za sobom ostavljaju i pisani trag.




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2018 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.