Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2023, 10:40

Nišlije zadovoljne uslovima na bazenima, ali ima i onih koji bi radije na Nišavu

NIŠ

Kupališna sezona na otvorenim bazenima SC ,,Čair’’ ove godine je počela sa zakašnjenjem zbog loših vremenskih uslova, ali se situacija značajno popravila sa prvim lepim danima i visokim letnjim temperaturama.

                                    „Kupališna sezona na otvorenim bazenima je počela još 1.juna, ali zbog lošeg vremena nije bilo kupača koji su sa visokim temperaturama tokom protekle nedeljepočeli da dolaze u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << većem broju. Institut za javno zdravlje redovno uzorkuje vodu koja je i bakteriološki i hemijski ispravna. Zadovoljni smo brojem posetilaca, ima dosta i učenika jer je raspust krenuo ranije. Nadamo se da će i ova godina kao i prethodna biti uspešna“, kaže Branka Aranđelović, direktorka Sportskog centra „Čair“ u čijem se sastavu nalaze i bazeni.

                                   Uslugama su zadovoljni i kupači koji dolaze na bazene.

                                  „Bolje je nego prošle godine, a sada sam prvi put na bazenu ove sezone, ali mi se sve dopada osim cene koja je, mislim, malo previsoka“, kaže jedna Nišlijka.

                                   Stariji Nišlija je takođe zadovoljan, a jedina zamerka koju je on imao odnosila se broj ležaljki.

                                   Inače, uslovi na bazenima su ove godine poboljšani u odnosu na prošlu godinu. Prema rečima nadležnih broj ležaljki je povećan, a za zaštitu od sunca umesto mreža postavljena je trska. Prošlog leta je postavljen i rekordan broj kupača na bazenu, a jednog dana ih je bilo čak 5.000.

                              Cene karata nisu se menjale u odnosu na prošlu godinu. Ulaznica za odrasle iznosi 300 dinara, posle 17 sati 200 dinara, a za decu od 3 do 7 godina 100 dinara.

                               Nišlije koji više vole prirodo okruženje leto mogu da provedu i na Nišavi što poslednjih godina i rade. Sada za sunčanje pored reke moraju da sačekaju malo bolje dane, da se Nišava izbistri ali i da vreme postane toplije i stabilnije.

                              „Redovno dolazim svake godine na Nišavu. Uglavnom se sunčam a tu i tamo uđem i u vodu da se pokvasim. Prošle godine je bilo dosta kupača pored Nišave, a verujem da će tako biti i ove godine posebno kada se radi o građanima koji žive u neposrednoj blizini reke“, kaže Nišlijka koja je bazen zamenila rekom.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.