Izvor: JUGpress.com, 03.Dec.2021, 20:29

Nišlije se ove subote priključuju blokadi- imamo pravo na samoodbranu

NIŠ

U subotu 4. decembra ispred Skupštine Grada, Nišlije će se priključiti blokadama ulica u znak neslaganja sa izmenama zakona o referendumu i eksproprijaciji. Okupljanje je zakazano za 14 sati. Vest o protestu objavljena je na društvenim mrežama. “Subota u 14h. Niš blokada. Okupljanje kod Opštine u Nikole Pašića”, piše u pozivu, koji građani masovno dele.

Iako je isprva bilo predviđeno da protest počne ispred Tržnog centra “Delta Planet” na Bulevaru >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Nemanjića, odluka je promenjena, a razlog za to je što se u neposrednoj blizini nalazi Dom zdravlja i Vatrogasna služba.

                       “Ova lokacija kod Delte je loša jer je tu i Dom zdravlja i Vatrogasna stanica, naš stav nije da budu mirne blokade i da se hitne službe mogu propuštati, a nikako blokirati”, navode u opisu.

                         Kako stoji u zvaničnom dopisu Saveza ekoloških organizacija Srbije – SEOS sa protestima se nastavlja, jer je Zakon o referndumu predsednik Srbije Aleksandar Vučić već potpisao, a na potpis čeka Zakon o eksproprijaciji.

                      “Predsednik je potpisao Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Obećali smo da ćemo u tom slučaju opet blokirati puteve u Srbiji. REČ SE MORA DRŽATI, tako da ćemo u subotu u 14 časova održati obećanje i pozivamo narod Srbije da nam se pridruži i podrži ovu akciju. Ovoga puta blokade će biti i duže i šire”, navodi se u saopštenju.

                      Navedeno je i upustvo za blokadu, agrađani su pozvani da mirnim protestom iskažu nezadovljstvo zbog spornog zakona.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest i blokada puta u subotu i u Boru

Izvor: Bor030.net, 04.Dec.2021, 00:18

Za subotu 4. decembra u 50 gradova širom Srbije najavljeni su protesti građana u vidu blokade saobraćajnica. Na društvenim mrežama se širi poziv za protest u Boru, a okupljanje je predviđeno u 13.45 ispred Kapije grada. Iza poziva stoje inicijative „Eko straža“ i „Kreni promeni„, dok...

Nastavak na Bor030.net...

Stanovnici juga Srbije priključuju se danas blokadama saobraćajnica zbog dva zakona i Rio Tinta

Izvor: Beta, 04.Dec.2021

Gradjani Niša koji se protive usvajanju zakona o referenudumu i o eksproprijaciji, kao i otvaranju rudnika kompanije Rio Tinto u Srbiji, okupiće se danas u 14 časova ispred Skupštine grada Niša u Ulici Nikole Pašića, a potom će blokirati Most mladosti, navedeno je u pozivu koji se širi društvenim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.