Izvor: JUGpress.com, 07.Apr.2023, 22:06

Nišlije protestovale, ne žele da most kod Vrežine bude  srušen

NIŠ

Most na Nišavi kod Vrežine treba obnoviti ili sagraditi novi pored njega, zahtev je građana koji su se okupili na protestu kod mosta naglašavajući da će rušenjem ovog mosta biti prekunuta veza između dva dela grada, Panteleja i Medijane. Na skupu je najavljeno i formiranje  Odbora koji će zastupati interese građana, a to znači da na ovom mestu ostane ili stari obnovljeni ili novi most. Protest je organizovan na inicijativu Slavše Dinića, odbornika “Zajedno” u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << grada Niša. On se na skupu obratio građanima i istako da gradska vlast  radije gradi velike projekte kao što je Akva park, a malo vodi računa o potrebama i prioritetima građana. On je dodao da će se obratiti i rukovodstvu države u vezi sa ovim problemom ali i gradskom rukovodstvu kako bi njihov zahtev bio ispunjen, a rekonstrukcija starog ili izgradnja novog mosta postala prioritet.

               “Novi skup organizovaćemo sredinom u maju i tada ćemo vas izvestiti da li smo  “džaba krečili sili smo nešto izlečili”, rekao je Dinić.

                Građani na skupu su istakli da je problem sa kojim se oni sreću dugogodišnji i da je most za saobraćaj zatvoren od 2019.godine.

                 “Tome je prethodila nebriga i nedržavanje samog mosta. Sve je počelo još 2015.godine kadas e ispod mosta sakupio nanos  koji je potkopavao postojeće stubove. To se ponovilo i tri godine kasnije, 2018. da bi naredne godine most zatvoren za saobraćaj i koriste ge samo pešaci”, kazao je Dinić.

                 Građani su se sa ovim problemom obraćali gradskim vlastima ali sve što su dobili bili su samo konfuzni i kontradiktorni odgovori predstavnika grada. Sa mostom se ništa ne dešava, on stoji tako kako je, a žiteljima ovog dela grada preko je potreban.

               “U Donjoj Vrežini živi preko 10.000 stanovnika. Sa ove strane je i vojni bazen pored kojeg se nalazi izletište koje mnoge Nišlije koriste u letnjim mesecima.Tu je Vrežinsko groblje. Svakog dana veliki broj građana pređe sa jedne na drugu obalu reke. Prolaze i deca koja pohađaju školu sa druge strane reke. Saobraćajnica na koju su sada upućeni je nebezbedna, nema trotoara i pešačkih prelaza i zbog toga može da bude jako opasna za korišćenje”, kazao je Slaviša Dinić.

                Prema njegovim rečima most mora da bude prioritet.Dodao je da su , “Srbijavode” do sada bile uvek korektne prema građanima, odgovarale na njihova pitanja i oni nisu prepreka da most na lokaciji na kojoj je sada i dalje postoji.

               “Ministarstvo je je htelo da finansira izgradnju ovog mosta ali je gradu prioritet bio Akva park pa je došlo do promene planova, a novcem koji je uložen u izgradnju Akva parka mogla su da se izgrade deset mostova”, kazao je Dinić.

                Meštani Donje Vrežine kažu da ne razumeju zbog čega most mora da se ruši.Među njima je i Dragan Antić koji kaže da su ga odbranili od bombardovanja, a sada ne mou da ga odbrane od ljudi koji hoće da ga sruše.

                   “Ako ništa ne mogu da naprave, nemoj ni da ruše”, kazao je Antić.

              Sa njim se slaže i Vladanka Antić. Ona smatra da u ovom slučaju glavnu reć treba da imaju stručnjaci. Ukoliko oni smatraju da most treba da se sruši neka se sruši, ali ne pre nego se izgradi novi.

                  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je nedavno, odgovarajući na pitanja novinara, kazala da  Grad namerava da angažuje stručnjake sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta  za rekonstrukciju mosta jer to zahteva manje izdataka nego da se gradi novi. Ona je tada kazala i da se ” Srbijavode” protive takvom rešenju, ali da nemaju ništa protiv da se na tom mestu izgradi novi most ali da se ovaj stari sruši. (kraj) VP/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.