Građani na protestu poručili da su protiv rušenja Vrežinskog mosta, dok se novi ne izgradi

Izvor: JužneVesti.com, 07.Apr.2023, 20:08

Građani na protestu poručili da su protiv rušenja Vrežinskog mosta, dok se novi ne izgradi

Građani Donje Vrežine okupili su se danas na ranije najavljenom protestu sa kog su poručili da ne žele rušenje mosta dok se novi ne izgradi. Zahtevaju i da se očisti nanos od smeća i šiblja, koji je, kako smatraju, doprineo propadanju mosta. Organizator skupa odbornik u Opštini Pantelej Slaviša Dinić, rekao je da most ne samo da spaja ljude, već i predstavlja osnovnu potrebu građana.

Više desetina meštana okupilo se danas da iskaže nezadovoljstvo zbog odluke da se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stari most sruši, a da se tek nakon toga razmatra izgradnja novog. Oni će se, kako kažu, protiviti rušenju sve dok prvobitno ne dobiju novi most, jer su zbog više različitih najava o sudbini mosta u strahu da će ostati i bez tog postojećeg.Meštani ističu značaj mosta; foto: JV/T. T.

Ako ne mogu nešto da naprave, ne moraju da unište nešto što već postoji. Neko gradi mostove, a ovi su specijalisti da sruše most. Valjda treba nešto unaprediti, a ne uništiti - rekao je meštanin Dragan Antić.

Sa njim je saglasna i još jedna meštanka koja ističe značaj mosta za sve meštane.

Mi smo nekada prolazili ovim mostom to nam je bila prečica, prosto je od javnog značaja taj most. Tu šetamo, provodimo vreme u prirodi i živimo. S obizirom na to da je nebezbedan stručnjaci treba da daju mišljenje šta je najbolje da se uradi, ali nikako da ga prvo sruše dok ne izgrade novi - kaže meštanka.

Most je potreba građana; foto: JV/T. T.Organizator skupa odbornik u Opštini Pantelej i predsednik Gradskog odbora stranke Zajedno za Srbiju Slaviša Dinić podsetio je da je most još od 2019. godine zatvoren za saobraćaj, a da je tome prethodila nebriga i neodržavanje.

2015. je godinu dana stajao nanos ispod ovog mosta i potkopavao postojeće stubove. Isto to se ponovilo i 2018. godine i onda je most zatvoren za saobraćaj 2019. godine, od tada pa do danas osim konfuznih i kontradiktornih izjava apsolutno se ništa nije desilo - rekao je Dinić.

Naveo je da je Donja Vrežina staro naselje sa blizu 10.000 stanovnika, a da je sabraćajnica na koju su građani upućeni od kada je most zatvoren, nebezbedna.

Sobraćajnica kojom idemo da bi došli do centra grada, posla, škole je nebezbedna, nije uređena, nema trotoar, nema obeležene pešačke prelaze, a sa druge strane uključuje se na bulevarski profil, što je opasnost u saobraćaju i vrlo česte saobraćajne nesreće - objasnio je Dinić.

On je istakao da je Niš grad koji ima stručnjake i institujije koje bi mogle da nađu idejno rešenje za most, ali da je u tom slučaju gradska vlast na potezu.

Znači jedno idejno rešenje i prioritet, most mora da bude prioritet, jer ne samo da spaja ljude, njego je osnovna potreba, a da ne pričamo o zaštiti životne sredine, o zagađenju, o prelaženju nekoliko kilemetara više sa 100-200 automobila koji duže kruže gradom - kaže on.

Sa skupa je poručeno i da će se kao udruženje građana obratiti svim nadležnim institucijama, od vrha države pa sve do gradske vlaste.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nišlije ponovo protestovale zbog najavljenog rušenja mosta na Nišavi

Izvor: Beta, 07.Apr.2023

Građani Niša koji se protive rušenju mosta na Nišavi u naselju Donja Vrežina, okupili su se danas na protestu i zatražili da most bude obnovljen ili pored njega izgrađen novi.Odbornik u Gradskoj opštini Pantelej Slaviša Dinić, na čiju inicijativu je protest organizovan, najavio je formiranje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.