Nišlija osmislio cvećaru na dugme kako bi pomogao porodičnoj firmi

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2021, 15:33

Nišlija osmislio "cvećaru na dugme" kako bi pomogao porodičnoj firmi

Kako bi tokom pandemije pomogao porodičnoj firmi da ostane u poslu, Nišlija Milan Petrović osmislio je jedinstvenu automat cvećaru koja je pre nekoliko dana postavljena u Obrenovićevoj ulici. Pandemija je mnoge delatnosti naterala da se prilagode situaciji, a buket bez kontakta sa prodavcem Nišlije sada mogu da dobiju u bilo koje doba dana i noći.

Diploma inženjera elektronike i ljubav prema porodičnom poslu pomogle su 26-godišnjem Nišliji da osavremeni poslovanje. Pre >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nekoliko godina otvorili su cvećaru, ali je godina pandemije doprinela da često budu onemogućeni da rade.

Tako je, kaže, došao na ideju da otvore i automat cvećaru, koja je kupcima dostupna 24 sata dnevno a umesto u ruke prodavca novac ide u automat.

Ovako nešto postoji u svetu, ali smo na jugu Srbije jedinstveni. Sličan aparat nalazi se u Loznici, ali je on u sklopu objekta. Slične mašine rade Britanci i Italijani, ali je za naše tržište ovo nov koncept prodaje, kaže Milan Petrović.

Nakon što ubaci novac u automat, kupac može da odabere jedan od 17 aranžmana. Kako bi sačuvali svežinu cveća, morali su da izrade i specijalan frižider u okviru automata.

Najveći problem bio je napraviti sistem hlađenja koji neće oštetiti cveće. Jedna niška firma izašla nam je u susret i napravila specijalni uređaj koji radi na temperaturi između 5 i 9 stepeni i čuva svežinu. Jednom dnevno dopunjujemo automat, kako bi kupci imali što bolji izbor, priča Petrović.

Kaže da su komentari pozitivni i da je srećan što je uspeo da doprinese očuvanju porodičnog posla, a uz novi automat za prodaju poslovanje više neće zavisiti od epidemiološke situacije.Zadovoljan je i što su sada uvek tu za kupce, koji više ne moraju da gledaju na sat i žure u cvećaru kako bi iznenadili nekog.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš dobio prvi cvetomat – buket dobijate na dugme i u bilo koje doba

Izvor: Luftika.rs, 26.Apr.2021

Nišlija Milan Petrović osmislio je jedinstvenu automat cvećaru koja je pre nekoliko dana postavljena u Obrenovićevoj ulici. Ovu izmenu u poslovanju je napravio kako bi na neki način održao poslovanje porodičnog posla koje je zbog pandemije pretrpelo mnoge gubitke. Buket bez kontakta sa prodavcem...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.