Izvor: JUGpress.com, 18.Jul.2023, 22:12

Niški dečiji hor „Čarobna nota“ jedini predstavnik Srbije na Međunarodnom festivalu u Ohridu

NIŠ

Dečiji hor „Čarobna Nota“ iz Niša, kao jedini dečiji hor iz Srbije otvara Međunarodni festival horova, folklora i mažuretkinja, koji 20. jula počinje u Ohridu.

Pored tradicionalnih niških pesama, zapevaće se i makedonske, španske, ruske, engleske pesme kao i ex Yu rock pesme, a obećavaju da će svojim repertoarom oduševiti publiku.

    „Čarobna Nota postoji punih 9 godina i iza sebe ima puno nastupa putovanja festivala u Turskoj,Grckoj,Hrvatskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ,Bosni ,Makedoniji, a deca se u skolici pored horskog pevanja bave i sviranjem klavira gitare harmonike,violine solo pevanjem. Cilj našeg putovanja je predsaviti se u najlepšem svetlu, predstaviti naš Niš kroz naše tradicionalne pesme i najlepše od svega, družiti se sa vršnjacima iz različitih zemalja“, kazala je Miljana Radivojević, dirigent dečijeg hora. (k

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.