Izvor: JUGpress.com, 01.Nov.2019, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški aerodrom ostao bez tri linije za samo osam dana

NIŠ

U roku od samo osam dana, niški aerodrom ostao je bez tri linije pod direktnim ili indirektnim uticajem republičkih vlasti, saopštil aje danas Nacionalna koalicija za decentralizaciju.

” Gašenje linije na relaciji Niš-Budimpešta kompanije Air Serbia, sa zvaničnim objašnjenjem koje je upadljivo nelogično, očekivan je potez usled slabe zainteresovanosti putnika. Međutim, daleko više zabrinjava uredba Vlade Srbije kojom je praktično zabranjena linija Ryan Air-a >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na relaciji Niš-Frankfurt. Iz irske low cost kompanije je, u međuvremenu, stigla i zvanična reakcija da je Ryan Air žrtva monopola kompanije Air Serbia. Usledilo je i nelogično povlačenje popularne linije Swiss Air-a na relaciji Niš-Cirih, kada imamo u vidu da u ovom švajcarskom gradu živi veliki broj ljudi sa naših prostora. Kao što smo već pretpostavili, linije za Frankfurt i Cirih su, po svemu sudeći, žrtve subvencionisanih linija Air Serbia-e do Hana, odnosno Fridrihshafen

Podsećamo javnost da je NKD reagovao povodom davanja subvencija kompaniji Air Serbia za 12 linija iz Niša i upozorio da je moguća posledica gašenje postojećih linija. Preuzimanjem aerodroma Ministarstvo krađevine i saobraćaja je od početka imalo za cilj proterivanje low cost kompanija. Verujemo da je država zadovoljna ovakvim ishodom, pogubnim po građane i već dovoljno devastiranu ekonomiju juga Srbije.

Zašto Vlada Srbije interese srpsko-arapske avio kompanije stavlja ispred dobrobiti građana i oživljavanja južne Srbije, jednog od najsiromašnijih regiona u Evropi? Stavljanje privatnih  partikularnih interesa iznad javnog nedvosmisleni je pokazatelj stanja zarobljene države na koji ukazuje i strategija proširenja Evropske unije na Balkan”, pita Nacionalna koalicija za decentralizaciju.  

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.