Niške bronzane i srebrne “Sirene” na prijemu kod predsednika opštine Medijana

Izvor: JUGpress.com, 28.Nov.2018, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niške bronzane i srebrne “Sirene” na prijemu kod predsednika opštine Medijana

NIŠ

Članice Kluba sinhronog plivanja „Sirene“ iz Niša,  na Međunarodnom takmičenju u Belorusiji, održanom od 16. do 19. novembra ove godine osvojile  su tri bronzane medalje. Njih je na putu za Belorusiju podržala gradska opština Medijana, koja je danas organizovala prijem za takmičarke. Prijemu su prisustvovale i takmičarke koje su ove godine donele odličja i sa drugih međunarodnih takmičenja.

“NJihove bronze sijaju kao zlato. Zahvaljujemo mladim sportistkinjama, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kao i njihovim trenerima na postignutim rezultatima i dostojnom predstavljanju Gradske opštine Medijana, Grada Niša i Republike Srbije na prestižnom međunarodnom takmičenju. Čuli smo njihove potrebe, želimo da ovaj klub bude što uspešniji i pomoći ćemo koliko budemo mogli – rekao je predsednik najveće niške opštine Nebojša Kocić.

Kocić je naglasio da ovo nije prvi put da je opština Medijana pomogla članicima „Sirena“, pa neće biti ni poslednji.

“Medijana je prepoznatljiva po tome što pomaže talentovanim mladim ljudima, okrenuta je potrebama najmlađih stanovnika i ovu godinu posvetila je pre svega pronatalitetnoj politici. Trudimo se međutim da svim sportistima, učenicima ali i drugim građanima budemo od koristi, jer opština postoji zbog njih i to uvek treba naglašavati pri susretu kao što je ovaj – dodao je Kocić.

Trener Jovana Petrović, koja se i sama do pre godinu dana u bazenu borila za medalje rekla  rekla da je ovo tek treći  izlazak naših takmičarki  iz zemlje, i to baš na prostoru gde je sinhrono plivanje jedan od najuspešnijih ženskih sportova .

„Sama činjenica da smo se u bazenu borile sa takmičarkama iz Rusije i Belorusije dovoljno govori o težini takmičenja. Kako bih vam to približila moram da kažem da su te zemlje za sinhrono plivanje isto što i Brazil i Nemačka u fudbalu, recimo“.

Jovana kaže da su se za takmičenje  prijavile radi sticanja međunarodnog iskustva, ali su pripreme odradile u jakom intenzitetu. Pripreme su trajele tri meseca, nije lako bilo realizovati plan i program, ali se ispostavilo da su upravo te pripreme donele ovakve rezultate. Trener Jovana Petrović je ponosna  na svoje plivačice jer su bile dovoljno uporne, hrabre i nepokolebljive a njihove nagrade su upravo medalje

Desetak dana pre odlaska u Belorusiju, plivačice KSP „Sirene“  su  na medjunarodnom takmičenju u Beogredu, „Syncho open Stari Grad“,  osvojile srebrnu medalju u juniorskoj konkurenciji. Medaljama su se u Beogradu okitile Katarina Lazarević, Lana Stanković, Natalija Radosvavljević,Nastasija Živković, Mara Kusalo, Nadja Stojanović i Natalija Tončić.

Katarina Lazarević je juniorska reprezentativka kaže da je sinhrono plivanje jedan od najlepših sportova i da nikada ne bi menjala ovaj sport za neki drugi.

“Ovaj sport je dosta zahtevan. Potrebna je vrhunska priprema u vodi ali mi vežbamo i na suvom. Radimo treninge gimnastike, kondicije, snage, treninzi brzog plivanja, kao i elemenata koji su potrebni za izvođenje tih sastava i figura.. Potrebno je mnogo meseci vežbe da bi se spremila neka koregrafija za neko takmičenje”, kaže Katarina

Sastanak je bio prilika da se istaknu i problemi sa kojima se u radu suočavaju članice Kluba „Sirene“, kao što su manjak prostora za treninge tokom zime, ali i istakne ideja za organizacijom međunarodnog takmičenja u sinhronom plivanju u Nišu.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.