“Niš moj grad”: Izgraditi novu školu, vrtić i kružni tok u Opštini Pantelej

Izvor: JužneVesti.com, 16.Maj.2022, 18:35

“Niš moj grad”: Izgraditi novu školu, vrtić i kružni tok u Opštini Pantelej

Odbornici koalicije “Niš moj grad” podneće Skupštini Grada inicijativu kojom traže da se na području gradske Opštine Pantelej, na Somborskom bulevaru izgradi nova osnovna škola, vrtić i kružni tok kako bi se smanjile gužve u saobraćaju i broj učestalih udesa.

Iz odborničke grupe, kažu da je širenjem Bulevara Svetog Pantelejmona, nekada Sombroskog, počelo povećano naseljavanje u GO Pantelej, čime su se smanjili kapaciteti postojećih škola i vrtića u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << delu grada.

Širenjem Somborskog bulevara, bezbednost dece koja pohađaju postojeće škole može biti ugrožena, pa izgradnja osnovne škole predstavlja neophodnost za stanovnike te teritorije - rekao je odbornik Miodrag Stanković.

Tvrde da gradski čelnici nisu ispunili svoja obaćanja o izgradnji pijace, nove crkve, škole i obdaništa na nivou Opštine, pa zbog toga zahtevaju i izgradnju kružnog toka čime bi se, kako navode, smanjile gužve u saobraćaju.

Bulevar Svetog Pantelejmona i Bulevar Medijana se ukrštaju i to je važno saobraćajno čvorište takozvana matevačka petlja ili Niš - Istok. Ne samo da nije urađen kružni tok kojim bi rešili ovo saobraćajno čvorište nego nije ni proširen Bulevar Medijana do same Matevačke petlje što je ogledalo grada“, kaže Jovanović.

Sa tim je saglasan i njihov politički saborac Tomislav Igić, koji smatra da je kružni tok preko potreban zato što saobraćaj navire iz oba pravca, a time bi se smanjio i broj udesa.

Odbornici apeluju na gradsku vlast da nešto uradi po tom pitanju, jer se, kako zaključuju, izgradnjom bulevara, grad širi na ovom području.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Opozicija u Nišu traži da se na Somborskom bulevaru izgrade nova škola i vrtić

Izvor: Danas, 17.Maj.2022, 13:04

Odbornici opozicione koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini grada, Miodrag Stanković i Branislav Jovanović najavljuju da će podneti odborničku inicijativu u kojoj traže da se na području gradske opstine Pantelej, na delu Somborskog bulevara izgrade osnovna škola, vrtić i kružni tok.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.