Niš Na sajmu turizma

Izvor: JUGpress.com, 26.Feb.2018, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš Na sajmu turizma

NIŠ

 Niška Turistička organizacija  i Grad Niš održali su u Beogradu , na  40. međunarodnom sajmu turizma,  promociju svojih turističkih potencijala. Promociji je uz posetioce sajma prisustvovao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je u susretu sa posetiocima i novinarima govorio o perspektivama razvoja turizma u Nišu i pritom   ocenio da za turizam u Nišu dolaze bolji dani.

„ Niš se predstavlja svojom istorijom, kulturno istorijskim nasleđem koje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << čini veliko bogatsrvo grada ali i novim kulturnim sadržajima, pre svega  festivalma i koji iz godine u godinu postaju sve značajniji i posećeniji“, rekao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Uz kulturne sadržaje i  Niška banja i Aerodromom daju „ puno razloga da verujemo da kada je u pitanju turizam, dolaze bolji dani a paralelno sa tim i razvoj našeg grada“, dodao je Bulatović.  On je upoznao prisutne sa ulaganjima u Niš i Nišku Banju koji će doprineti mnogo veći boj turista u grad. Radi se na i poboljšanje turističke strukture koja treba da ulepša boravak turista u Nišu i koja će pratiti  rast turističkog priliva.

„Mi ove godine imamo veća ulaganja nego prethodne godine  a sledeće će biti mnogo veća, kako bi u korak pratili sva ova dešavanja , sve ove promene pa i  veliki priliv turista koji dolaze u naš grad. Svi oni prateći sadržaji moraju da odgovore izazovu , tom zadatku. Sređujemo grad, stabilizujemo javne finansije i stvaramo uslove da možemo da se razvijamo , da  ulažemo i stvaramo nove mogućnosti i  potencijale“, rekao je gradonačelnik Niša

On je podsetio na činjenicu da Niš ima veliki broj hotela, i da su u toku  rekonstrukcije najznačajnijih hotel – , „Ambasadora“, hotela „Park“.

 „ Očekujemo da tokom ove godine budu završeni. Imamo najviši nivo usluge i  neophodnih sadržaja koje gosti očekuju, tako i da sa te strane možemo da kažemo da je sektor hotelijerstva ide u korak sa svim ovim promenama u turizmu.“

Uređenje grada, posebno najužeg gradskog jezgra koje ostaje pešačka zona,   doprinosi povećanju privlačnosti Niša za turiste kojih je iz godine u godinu sve više u Nišu.

„Ove godine počeće rekonstrukcija i proširenje i ulepšavanje  centra našeg grada.  Radiće se na rekonstrukciji tvrđavskog mosta. Planirana ulaganja su u vrednost sto miliona. Urediće se i proširiti pešačke  staze na bedemima a rekonstruisaće se tvrđavskih bedemi koji će se otvoriti za turiste“, naglasio je Bulatović.

Iz centra grada izmestiće se tržnica i pijaca se premešta na drugu lokaciju kako bi se ovaj prostor stavio u svrhu razvoja turizma.Ovaj projekat je u fazi obezbeđivanja građevinske dozvole.

Dragulj  Niša, Niška banja od ove godine , dobijanjem mogućnoti korišćenja vaučera  pokreće točak razvoja turizma koje bio u zamiranju prethodnih godina.

Jedan od privatnih hotela, „Partizan“ je na licitaciji i u gradu se nadaju da već u prvom krugu objekat da dobije novog vlasnika .

„Uveliko razgovaramo o širenju kapaciteta kada je u pitanju Banja. Onaj prostor Loznog kalema u Niškoj Banji je stavljen u  svrhu razvoja . Niš i država ulažu, čekamo investirrore , očekujemo promene u toj oblasti, nagoveštava gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

„  Imamo najviši nivo usluge i  neophodnih sadržaja koje gosti očekuju, tako i da sa te strane možemo da kažemo da je sektor hotelijerstva ide u korak sa svim ovim promenama u turizmu.“

Direktor Turističke organizacije niša Uroš Parlić podseća da je Niš, posle Beograda i Novog Sada, postigao najveće rezultate i na trećemje mestu po broju turista i broju noćenja.Tome svakako doprinosi i niški Aerodrom koji postiže dobre rezultate u poslovanju , što pretpostavlja i prijem većeg brojaturista

Niš će konačno dobiti hotel sa pet zvezdica, kategoriju koju niški hoteli do sada nisu imali.

„To je posledica razvoja turizma koji se dešava posledne četiri godine. Hotel „Ambasador „ u samom centru grada je dobio novog vlasnika i do leta će biti završena rekonstrukcija hotela sa pet zvezdica koji će ulepšati i izgled centralnog gradskog trga . Pored toga  jedan od najstarijig hotela u Srbiji „Park“    ima novog vlasnika i u toku je rekonstrukcija ,tako da što se tiče Niša broj hotelskih soba raste“..

On smatra da će ove godine Niš  imati još bolje rezultate i da će broj od 200.000 noćenja  biti nadmašen.

Niška banja  I i grad Niš  uvođenjem u programu za subvencionisanje  vaučerima trebalo bi da pokrene privatni sektor u Nikoj Banji, koji je bio u stagnaciji i počeo da zamire i tako će „ Niška banja početi da se vraća na turističku mapu „rekao je direktor Turističke organizacije Niš.

Parlić je istakao da se ove godine očekuju krupne odluke u struktuaralnim promenama,“, izgradnju velikog centra hotela  koji če pokrenuti dalje Nišku banju ne samo  kao centra zdravstvenog turizma“, Po njegovim rečima budućnost Banje biće u velnes programima ali i u razvoju kongresnog turizma.

Niški štand obišao je veliki broj posetilaca koji si uz propagandni materijal mogli da uživaju u blagodetima niškog podnevlja – hrani i piću, i ono bez čega se ne može u promociji juga – muzici.

Beogradski sajam turizma na kome učesvuju nišlije u punom sjaju svojih potencijala I ponude, otvoren 22. Trajaće do 25. Februara. Sajam se održava pod sloganim “Odmor te čeka”. Na njemu  učestvuje oko 1.200 izlagača iz 55 zemalja sveta. Sajam turizma posebno je važan za razvoj i promociju turističke ponude Srbije .

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Promociji TON-a na "Sajmu turizma" u Beogradu prisustvovao gradonačelnik Niša

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Feb.2018

23. februara je na 40-tom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu održana promocija Turističke oraganizacije Niša, kojoj je prisustvovovao i gradonačelnik Niša, Drako Bulatović...Turistička organizacija Niš učestvovala je na 40-tom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se održan od...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.