Nik Vujičić Nišlijama: Ne fokusirajte se na ono što nemate

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2016, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nik Vujičić Nišlijama: Ne fokusirajte se na ono što nemate

Svetski poznati motivacioni govornik srpskog porekla Nik Vujičić u prepunoj hali “Čair” poručio je Nišlijama da ne odustaju, budu zahvalni na onome što imaju i da ne čekaju samo da bolje dane, već da urade ono što mogu u ovom trenutku.

Vujičić koji je rođen bez ruku i nogu, a celom svetu iznova pokazuje da ništa nije nemoguće ukoliko imate volju, kaže da i sam nekada nije verovao u nadu i bolju budućnost, ali da je pogrešio.

Pogledate u svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << život i ne vidite ništa dobro, već samo slomljene komadiće. Želim da znate nešto, ne možete znati kakva divna skupltura može da se napravi od tih komadića. To nije kraj priče. Danas ne odustajte. Sutra ne odustajte - rekao je poznati govornik.

Nikada nisam verovao da ću se oženiti. Čak i kada bi se oženio, ne bih mogao da držim ženu za ruku. Bio sam veoma tužan jer nisam video budućnost. Sada imam ženu i dvoje dece.  Nisam shvatio da ne treba da držim ruku svoje žene, već da držim njeno srce - istakao je on.

On je zamolio sve prisutne da se zapitaju ko su zapravo i kakva su osoba.

Imate još 30 sekundi života da odgovorite na ovo. Kako ćeš biti zapamćen? Kad sam poslednji put zagrlio nekoga? Kada sam poljubio svoju majku? Kada sam se poslednji put nekome zahvalio ili poklonio cveće? Zašto ovo kažem? Sutra nikome nije obećano. U Srbiji postoji mnogo velikih problema, zato treba da se volimo - rekao je Vujičić.

Priznaje da je je teško biti stalno pozitivan jer postoje teški trenuci u našim životima, kao i da svako ima svoje dobre i loše momente, ali da isto tako ne treba da se stresiramo oko svake sitnice.

Već imamo dovoljno problema da ne moramo međusobno da se borimo. Nijedan Srbin nije manje vredan od drugog. Nijedan Srbin nije više vredan od drugog. Svako ljudsko biće ima svoju vrednost - poručio je Nik.

Nadahnjujući govor publika je često prekidala aplauzom, da bi na kraju Vujičiću zahvalila ovacijama.

Pored toga što je publika mogla da čuje savete i inspirišuću priču Srbina rođenog u Australiji, imala je priliku i da ostavi i novčani prilog za niško Udruženje “Drugačiji zajedno”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.