Nedimović u Leskovcu obećao gradnju distributivnog centra, vodovoda i rekonstrukciju mostova

Izvor: JužneVesti.com, 21.Okt.2021, 16:18

Nedimović u Leskovcu obećao gradnju distributivnog centra, vodovoda i rekonstrukciju mostova

Nakon posete tokom jula selu Svirce, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović danas je opet boravio u Leskovcu, gde se sastao sa proizvođačima paradajza, kako bi im saoštio da će biti izgrađen distibutivni centar gde će svi poljoprivrednici tokom godine moći da dovoze svoje proizvode. Najavio je i rekonstrukciju mostova obrušenih nakon poplava i saopštio da je odobren projekat za vodosnabdevanje sela Turekovac i Svirce koji će državu i Grad koštati 18 miliona dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Poljoprivrednici u Jablaničkom okrugu, od kako je počela epidemija virusa korone, imaju velikih problema pri izvozu svojih proizvoda. Sa tim problemima ovog leta suočili su se i proizvođači paradajza koji su nekoliko puta, nezadovoljni cenom i time što svoje proizvode ne mogu da izvezu, paradajz delili besplatno. Nakon razgovora sa poljoprivrednim proivođačima pre tri meseca, Nedimović je obećao rešenje problema dolaskom investitora, a danas je najavio i izgradnju distributivnog centra, odnosno hladanjače u ”Zelenoj zoni”.

Izgradićemo objekat koji će njima biti dat na upravljanje, a koji će moći da koriste svi poljopivrednici. Videćemo da napravimo dogovor sa lokalnim samoupravama u Leskovcu, Lebanu i Vlasotincu, kako bi imali međuopštinsku saradnju. Tako će poljoprivrednici imati siguran plasman i neće morati da brinu oko izvoza - rekao je Nedimović.

Ministar poljoprivrede saopštio je i da je projekat vodosnabdevanja za sela Turekovac i Svirce odobren i da će ukupno 18 miliona dinara zajedno finansirati država i Grad Leskovac. Ta dva sela, ali i mnoga u okolini Leskovca još nisu priključena na gradsku vodovodnu mrežu.

Obilne padavine početkom godine uticale su na to da mnogi mostovi budu oštećeni, a među njima su i most u Turekovcu koji spaja nekoliko sela, kao i most u Jelašnici. Rekonstrukciju je najavio ministar Nedimović, koji je priznao da je napravljen propust što do sada obnova nije završena.

Postoje propusti kod obnove mosta u Turekovcu jer je on važan i za distubitivni saobraćaj, pogotovo što se tiče poljoprivrednika - rekao je ministar.

Most se obrušio još početkom februara; foto: M. M.Inače, most koji spaja sela Turekovac, Gornje Stopanje i Svirce, ali i vodi do dve fabrike ”Mesokombinat” i ”Sonder dux” obrušio se još početkom februara.

Obnovu mosta u Jelašnici najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je naglasio da pregovori sa preduzećem ”Srbijavode” još nisu završeni i da će rekonstrukcija koštati oko 24 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U opremljenu Zelenu zonu doveli prljavu tehnologiju a sad opet prave otkupni centar za poljoprivredne proizvode

Izvor: JUGpress.com, 21.Okt.2021

LESKOVAC..Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem posetio je poljoprivrednike u Svircu, gde su razgovarali o pokretanju otkupljivačkog centra za paradajz i papriku. Gradonačelnik Cvetanović je naglasio da je kontakt...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.