“Ne bežite od zdravstva, kod korone je izuzetno bitno rano otkrivanje”

Izvor: JužneVesti.com, 28.Mar.2020, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ne bežite od zdravstva, kod korone je izuzetno bitno rano otkrivanje”

Ukoliko osete tegobe krakteristične za koronu (suv kašalj i temperatura), izuzetno je bitno da se ljudi odmah jave lekaru, a ne da čekaju da samo od sebe prođe, jer neće, moli građane direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović. On naglašava da je za ovaj virus jako važna rana dijagnostika, kao i da se tok epidemije može ublažiti ukoliko svi funkcionišu kao celina koja poštuje sve mere i ne pokušava da "izvrda".

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Ko je srpski doktor Haus? Kad svi dignu ruke od pacijenta, na scenu stupa on

Izvor: Luftika.rs, 28.Mar.2020

Goran Stevanović je jedan od lekara koji su od proglašenja epidemije koronavirus redovan na konferencijama za novinare, a mnogi su se zapitali ko je čovek koji nosi nadimak „srpski doktor Haus“?. Ovaj uvaženi lekar srpski je pandan doktoru (u seriji ga glumi Hju Lori) koji uspostavlja dijagnoze...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.