Izvor: JUGpress.com, 21.Avg.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna stranka : Bahato troše novac na “Dane Vranja”

VRANJE

Povodom organizacije manifestacije “Dani Vranja” i bahatog trošenja novca građana na ovu, kako kažu “besmislenu kvazi manifestaciju vašarakog tipa koja nije utemeljena na tradiciji vranjske pesme već se svodi na koncerte raznoraznih novokomponovanih pevaljki koje dolaze da pevaju za basnoslovne honorare, Gradski odbor Narodne strnke u Vranju ima potrebu da se ovim putem oglasi i javno upita gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Slobodana Milenkovića, direktorku Turističke organizacije Vranje Vesnu Petrović, kao i celokupno gradsko rukovodstvo, da li Vranje kao grad koji ima najniži prosek ličnog dohotka građana, grad u kome se skoro 9000 građana obrati sa zahtevom za neki vid socijalne pomoći, grad u kome je infrastruktura u katastrofalnom stanju, gde rubna područja grada nemaju vodu i kanalizaciju, grad u kome se njegovi stanovnici leče sms porukama i dobrovoljnim prilozima, ima potrebu za organizovanjem ovakve manifestacije?”

“Vašar na kome će nastupiti estradne umetnice Gordana Lazarević, Merima Njegomir i Lepa Brena, koštaće građane Vranja više od 100 000  evra.

Zato mi pitamo gradsku vlast da li je ovo prioritet? Da li je normalno potrošiti ovoliki novac građana Vranja za tri dana vašarske atmosfere, dok se osiromašeni građani Vranja dovijaju da kupe deci knjige za školu?

Zato mladi ljudi i odlaze iz grada ne videći ovde nikakvu perspektivu za sebe, a istovremeno gledajući lokalne funkcionere kako se ekspresno bogate”, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

“Narodna stranka izražava žaljenje što se ovoliki novac poreskih obveznika troši iracionalno,  a građanima Vranja obećavamo da, kada ovu štetočinsku vlast smenimo i kada ista postane bivša, to više neće biti praksa već će se novac svih građana Vranja trošiti u svrhu javnog interesa.

S obzirom da je predsedništvo Narodne stranke donelo odluku o bojkotu predstojećih izbora, Gradski odbor Narodne stranke Vranje pozdravlja i podržava odluku predsedništva i poziva sve građane Vranja na bojkot izbora ali i na bojkot svih manifestacija u organizaciji ove vlasti među kojima je i vašar nazvan “Dani Vranja” jer iste služe isključivo radi anesteziranja naroda, kako bi skrenuli fokus sa bede koja nas okružuje, a istovremeno za cilj imaju ispumpavanje novca iz gradskog budzeta, koji umesto da se ulaže u zdravstvo, školstvo, infrastrukturu… isti odlazi  privatne dzepove uticajnih pojedinaca”, navodi se u saopštenju.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.