Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2020, 23:19

Naroda stranka: Opštinske vlasti u Trgovištu da hitno reaguju zbog korone

TRGOVIŠTE

Zbog  sve ozbiljnije epidemiološke situacije na teritoriji opštine Trgovište zahtevamo hitnu reakciju lokalne vlasti, koja kao da ignoriše svakodnevne izveštaje Zavoda za javno zdravlje o broju obolelih u ovoj opštini, saopštio je Opštinski odbor Narodne stranke u Trgovištu.

 “Javna je tajna da ne raste samo broj novoobolelih već i hospitalizovanih, što svedoči o težim kliničkim slikama i zbog toga tražimo uvođenje vanredne situacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Činjenica je da svakog dana imamo situaciju da broj testiranih i pozitivnih slučaja raste i da su redovi za preglede i testiranje ispred Doma Zdravlja u Trgovištu ogromni.

Zato tražimo od opštinske vlasti da ponovo aktivra CALL CENTAR, kako bi ljudi mogli da se jave i zakažu testiranje, time bi se izbegle gužve i redovi u jedinoj zdravstvenoj ustanovi u Trgovištu.

Nužno je povećati ljudstvo u  Domu Zdravlja kako bi medicinski radnici radili u kraćim smenama jer su pod punom opremom, a ujedno bi se izbegle gužve i smanjili kontakte .

Apelujemo na opštinsku vlast, da razmisle i o prekidanju nastave u školama i vrtićima, a ujedno i da uvedu oštrije kontrole nepoštovanja propisanih mera poštovanja distance u ugostiteljskim i trgovinskim objektima.

Građanima preporučujemo da prvenstveno ne prave gužve u prodavnicama, da poštuju mere i drže distancu, jer drugačije se ne možemo izboriti sa ovom pošasti koja je snašla sve.

Na žalost i ova mala opština je letos platila ljudskim životima nemarnost i zbog toga je vreme da nezavisno od političkih opcija i opredeljenja budemo jedinstveni u ovoj borbi.

Na kraju još jednom apelujemo na naše sugrađane da budu  odgovorni prema drugima ali i prema sebi. Ako ste pozitivni nije to sramota i greh i ne treba tako nešto da se krije i da se ponašate kao da se ništa ne dešava.  Jednostavno ne izlazite, samoizolujte se, jer samo tako možemo se izboriti sa COVID-19 virusom i sačuvati živote svih nas u suprotnom kao malo mesto bićemo odsečeni i izolovani od sveta. Ovo se odnosi na obične građane ali i na funkcionere naše lokalne samouprave.

I onako je u našoj opštini iz godine u godinu sve manje stanovništva, ne dozvolimo da pandemija još više pogorša situaciju”, poručuje se u saopštenju Opštinskog odbora Narodne stranke u Trgovištu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.