Nakit krili u rezervnom točku i brushalteru

Izvor: juGmedia, 24.Feb.2016, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakit krili u rezervnom točku i brushalteru

DIMITROVGRAD – Carinici su na ulaznoj strani prelaza “Gradina“, na srpsko-bugarskoj granici sprečili dva pokušaja krijumčarenja nakita od srebra i bižuterije, saopštila je Uprava Carina.

Pet kilograma nakita od bižuterije i 32 ručna časovnika robnih marki „Spectrum“ i „Coliseum“, carinici su na tom prelazu otkrili sinoć oko 22 časa, u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave za kontrolu, navodi se u saopštenju i dodaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je bižuterija pronađena u automobilu „VW Golf“, tutinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao pedesetpetogodišnji državljanin Srbije.

Iako je prethodno uveravao carinike da osim ličnih stvari i nekih sitnica nema ništa što bi trebalo da prijavi za kontrolu, ubrzo je utvrđeno da je u rezervni točak sakrio svu bižuteriju i satove koje nije prijavio, saopoštava Uprava Carina.

U saopštenju se još navodi da su pre tri dana, carinici na istom graničnom prelazu sprečili i pokušaj krijumčarenja preko 500 grama uglavnom srebrnog nakita.

Nakit su otkrili tokom detaljne kontrole autobusa i putnika koji su se iz Istanbula vraćali u Novi Pazar.

Kod četrdevetogodišnje putnice iz Novog Pazara, koja je carinicima rekla da osim ličnog prtljaga nema ništa što bi trebalo da prijavi za carinjenje, otkriveno čak 9 lančića (pet zlatnih i četiri srebrna), 28 srebrnih prstenova, 16 srebrnih privezaka i 36 srebrnih minđuša.

Pošto je carinik posumnjao da putnica kod sebe krije neprijavljenu robu, pozvao je koleginicu koja je izvršila lični pretres kojim je potvrđeno da je putnica sav nakit sakrila u brushalter i džepove pantalona.

U oba slučaja roba je privremeno zadržana do okončanja postupka pokrenutog pred nadležnim sudom, saopštava Uprava Carina.

(kraj)paz

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tutinac i Pazarka švercovali srebro, bižuteriju i satove

Izvor: SandzakPress.net, 25.Feb.2016, 13:09

Tutin, Novi Pazar – Carinici na graničnom prijelazu “Gradina” otkrili su pet kilograma nakita od bižuterije i 32 ručna časovnika u automobilu “VW Golf”, tutinskih registarskih oznaka “Iako je prethodno uvjeravao carinike da osim ličnih stvari i nekih sitnica nema ništa što bi trebalo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.