Najezda jazavaca u Kuršumliji

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Okt.2014, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najezda jazavaca u Kuršumliji

Meštani sela Štava i Mrče u opštini Kuršumlija muku muče sa jazavcima koji im, kako kažu, nagrdiše kukuruz. Jazavci su se toliko namnožili da ovi gorštaci, koji uglavnom seju beli kukuruz-osmak, ne mogu da se odbrane od njih.

Dragojlo Miletić iz Štave kaže da je i ranije bilo jazavaca ali nikada kao ove godine.

-Do sada su pojeli polovinu roda. Dežuramo noću, lupamo u kante nebi li ih uplašili ali slaba vajda. Kad ujutro uđemo u njivu, ima šta >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << da vidimo: pojeli, pa nagrdili-priča Dragojlo.

Objašnjavajući da meštani ovih sela seju kukuruz pored Štavske reke na malim parcelama, koje gotovo da otimaju od planine, Dragojlo ističe da su se ove godine nadali dobrom rodu, jer je kukuruz „poneo k’o gora“.

-Vreme je pogodovalo kukuruzu i stvarno smo se nadali dobrom rodu posle ko zna koliko godina. Ne znam otkud ovoliko jazavaca, ali sve pojedoše-kaže Dragojlo.

Svaka muka ide na seljaka a oni se bore kako znaju i umeju. Da da li će neko uspeti kao Kočićev David Štrbac da uhvati „jolpaza“ i odvede ga na sud, ostaje da se vidi.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.