Najavljene obilne kiše na jugoistoku Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 07.Mar.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljene obilne kiše na jugoistoku Srbije

Na jugoistoku Srbije se u toku popodneva i noći očekuje od 20 do 40 mm padavina, zbog čega će vodostaj Južne Morave sa pritokama biti u porastu. Na visokim planinama moguće je da će pasti oko pola metara snega.

Kako kažu iz RHMZ-a, intenzivne padavine sa područja Kosova, Rasinskog, Topličkog i Pomoravskog okruga će se do kraja dana premeštati ka istoku i jugoistoku Srbije.

Na Južnoj Moravi sa pritokama vodostaji će, kažu, do 9. marta biti u umerenom i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

U Nišu će u utorak 8. marta biti promenljivo oblačno, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 16 stepeni. U sredu se očekuje malo i umereno oblačno, sa maksimalnih 12 stepeni tokom dana.

Temperatura neće prelaziti deseti podeljak u četvrtak i petak, a tada će padati i kiša.

Prvog dana vikenda, prema podacima RHMZ, biće promenljivo oblačno i bez padavina, sa temperaturom do 11 stepeni.

Noćna temperatura se neće spuštati ispod nule, već će biti oko 4-5 stepeni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.