Najava svepravoslavnog Sabora koji će osuditi ekumenizam i Sabor na Kritu

Izvor: KMnovine.com, 02.Mar.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najava svepravoslavnog Sabora koji će osuditi ekumenizam i Sabor na Kritu

Danas je na rumunskom sajtu prieteniisfantuluiefrem.ro objavljen datum održavanja Svepravoslavnog sabora  na kojem će se osuditi jeres ekumenizma i Sabor na Kritu.








Potpisnik obaveštenja je otac Kiprijan – Jovan (Stajku), nedavno "raščinjeni" sveštenik od strane ekumenističke bulumente Rumunske Pravoslavne Crkve i jedan od najbližih saradnika o. Save Lavriota i svetogorskih otaca koji su prekinuli molitvenu zajednicu >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << sa Vaseljenskim patrijarhom.


U obaveštenju stoji sledeće: 



Jutros sam razgovarao telefonom sa o. Savom. Veoma radostan zamolio me je da vam prenesem, sa ljubavlju u Hristu, sledeću poruku:


U utorak, 4. aprila 2017. godine održaće se Svepravoslavni sabor na kojem će se osuditi jeres ekumenizma i pseudo-sabor na Kritu. Za sada imamo informaciju da će biti održan u Grčkoj – o tačnom mestu održavanja  obavestićemo vas za najkasnije 2-3 nedelje. Biće to sabor na kojem će učestvovati monasi, sveštenici i mirjani, uz učešće episkopa koji se bore protiv ekumenizma (koji su po volji Božijoj).
Sabor organizuju svetogorski oci koji su prestali sa pominjanjem Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja. Radom sabora rukovodiće protojerej prof. dr. Teodor Zisis ili jedan od prisutnih jerarha, što će organizatori odlučiti u međuvremenu. Saboru mogu prisustvovati sva zainteresovana lica oba pola i svih uzrasta. Svoj dolazak su najavili i u radu sabora očekujemo da učestvuju pravoslavni iz Grčke, Rumunije, Srbije, Ukrajine, Moldavije Rusije, Bugarske, Gruzije, Nemačke, Engleske, Švajcarske, Engleske, Australije, Kipra, sa Krita, SAD-a, Kanade itd. Jedina tema ovog sabora biće osuda ekumenizma i Sabora na Kritu.



Procenjuje se da će ovo svepravoslavno sabranje trajati jedan dan,  u dva dela- ujutro i popodne.




Izvor: Prieteniisfantuluiefrem.ro



Pripremila ekipa Fb stranice „Pravoslavlje život večni“


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2017 ::    Hvala na interesovanju



Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.