Izvor: JUGpress.com, 19.Nov.2019, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za 318 učenika

NIŠ

Za postignute rezultate na takmičenjima grad Niš je ove godine nagradio 318 učenika koji su osvojili jednu od  prva tri mesta na zvaničnim republičkim i međunarodnim takmičenjima po kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.  Nagrađeno je  133 učenika i ekipa osnovnih škola koji su osvojili ukupno 161 nagradu i 185 učenika i ekipa srednjih škola koji su osvojili 258 nagrada od čega je šest međunarodnih nagrada. Za nagrade za postignute rezultate  >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz budžeta grada Niša izdvojeno je preko 3,8 miliona dinara.

                             Nagrade je najboljim osnovcima i srednjoškolcima uručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Dodali nagrada prisustvovali su i  predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković, pomoćnik gradonačelnika Niša Marina Kostić, gradski većnik resorno zadužen za obrazovanje i sekretar Sekretarijata za ovrazovanje grada Niša.

                            “Ove godine grad je nagradio 318 đaka i to je do sada najviše nagrađenih učenika osnovnih i srednjih škola”, kazao je gradonačelnik Niša  Darko Bulatović. “Na ovaj način još jednom smo pokazali da  pratimo njihove  aktivnosti i nagrađujemo ih. Istovremeno u gradu se čini sve da stvore uslovi za razvoj visokoškolskog obrazovanja ali i uslova za bavljenje naukom za one koji to budu želeli. U gradu stvaramo uslove i za što više radnih mesta kao bi mladi posle  školovanja ostali da rade i žive u našem gradu”, istako je Bulatović.

                            Bulatović je dodao da veliku podršku u svemu ovome grad dobija od države , ali i sam grad stvara odgovarajući ambijent da nam deca  ostanu ovde.

                             Svi nagrađeni osnovci i srednjoškolci su ostvarili zapažene rezultate na republičkim ili međunarodnim takmičenjima, a neki od njih su u svoju svesku uspeha upisali i po više prvih nagrada iz više predmeta.

                             “Počastvovana sam ovom nagradom, cele godine sam se trudila i radila, osvojila sam drugu nagradu na državnom takmičenju iz programiranja”, kaže Teodora Obradović, učenica sedmog razreda Gimnazije “Svetozar Marković” koja želi jednog dana da postane programmer.

                           Visinu novčane nagrade utvrdila je Komisija za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata u zavisnosti od nivoa takmičenja i osvojenog mesta. Učenici koji su osvojili prvo mesto na republičkim takmičenima dobili su po 9.000 dinara, za drugo mesto 7.500, a za osvojeno treće mesto dobili su po 6.000 dinara.

                      Za nagrade na međunarodnim takmičenjima učenici koji su bili prvi dobili su 12.000, drugi 10.500 i treći 9.000 dinara. Za ekipna i druga grupna takmičenja prvoplasirani učenici dobili su 30.000, drugoplasirani 25.000, dok su za osvojeno treće mesto dobili 20.000 dinara.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.