Izvor: JUGpress.com, 03.Jul.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na roler slalomu ćerki zlato, tati srebro

NIŠ

Vikend u Nišu bio je u znaku rolerijade.

U niškoj Tvrđavi okupili su se zaljubljenici ovog sporta za koji kažu da je sport za osobe od 7 do 77 godina i takmičili se u brzini, veštini, snalažljivosti.

Roler slalom u Tvrđavi pokazao je da su se starosne granice pomerile,  jer je najmlađa takmičara Natalija Stojković iz Niša nije napunila ni četiri godine. Ona je pobrala simpatije i aplauze svih onih koji su se našli u Tvrđavi i pratili trku.  Njena >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << starija sestra koja se takmičila u grupi do osam godina, Nevena Stojković osvojila je zlato, prva je stigla na cilj.

„ Srećna sam zbog osvojenog prvog mesta. Ovo mi nije prva nagrada. Do sada sam ih  osvojila šest. Vozim rolere od svoje četvrte godine a takmičim se jer mi je zabavno. Takmičiću se i dalje“, kaže Nevena Stojković, koja je ove školske godine završila prvi razred a u vožnji rolera ima veliko iskustvo.

Da ovo može biti porodični sport dokazuje i učešće njenog tate Miodraga Stojkovića u trci  u kategorji odraslih  koji je ovoga puta osvojio srebrno odličje.

„ Vožnja rolera je jedan od najzdravijih sportova i nije čudo što je sve više ljudi koji se bilo rekreativno, bilo takmičarski , bave ovim sportom. Ko vozi rolere aktivira sve mišiče, tako da je dobro i za održavanje zdravlja, kondicije, mršavljenje“, kaže Miodrag koji svojim i učešćem svoje dece  na rolerijadi najbolje promoviše ovaj sport. Njemu nagrade nisu važne. Kao sportski radnik svestan je pozitivnog uticaja sporta na zdravlje i zato je vrlo aktivan u klubu u kome njegove ćerke beleže prve sportske uspehe.

Na Roller slalomu u niskoj Tvrdjavi okupilo se  pet klubova i 50 takmicara iz Nisa, Vranja i Beograda. Takmičilo se u više kategorije od dečjeg uzrasta do odraslih.

“Imali smo festival sport i dobre zabave, izuzetan prikaz tehnike hrabrosti i borbe. Prikaz tehnike takmicara iz Nisa u mladjim kategorijama je bio jako kvalitetan, i ocekujemo u sledecim godinama uspehe i na medjunarodnoj sceni” kaže trener kluba Oxigen Srđan Nonić koji je organizator Roller slaloma.

Atmosfera na trci bila je pozitivna i trka dobro organizovana.

Klub Oxigen nastavlja sa redovnim treninzima i omasovljenjem Roller sporta u Nisu i celog leta  planiraju treninge u parku Čair sa svim kategorijama i nivoima znanja. Ono što je pozitivno i krasi ovaj klub to su periodične besplatne školice rolera koje traju po dva dana, kada se prijavljuju i mališani ali i njihovi roditelji.

Pokrovitelj trke bila je gradska opština Crveni krst.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.