Izvor: JUGpress.com, 18.Jun.2023, 11:53

Na otvorenim bazenima počela kupališna sezona, ali zbog kiše kupača nema

NIŠ

Kupališna sezona na bazenima Sportskog centra „Čair“ je zvanično počela, ali zbog kišovitog vremna i za ovaj period varljive i niske temperature kupača u očekivanom briju još uvek nema. Vremenski uslovi nisu dozvoljavali da se koriste bazeni, ali iz Sporskog centra „Čair“ kažu da su spremni za početak sezone, da su najbavljene nove ležaljke ali je zamenjena i zaštita od sunca. I ove godine je u planu besplatna škola plivanja za najmlađe Nišlije, a prijavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << traje do 28.juna.

                         „Kupališna sezona na bazenima Sportskog centra „Čair“ zvanično je otvorena 1.juna. Institut za javno zdavlje u Nišu ispitao je vodu koja je i bakteriološki i  hemijski, ali su vremenski uslovi takvi da nam ne dozvoljavaju da svakog dana otvaramo pazene za građane. Za građene su trenutno tu zatvoreni bazeni za koje imamo dva termina, to je biznis termin ujutru od 7 do 8,30 sati i od 12 do 18 sati. Nakon ovog vremena korisnici bazana su sportski klubovi. Nadamo se da će od nedelje krenuti lepše vreme, soremni smo za kupače,naši radnici su na terenu, imao dovoljan broj spasioca tako da smo time pokriveni. Tu je i služba obezneđenja, patrola koja svakog trenutka obilazi bazene zbog sigurnosti kupača“, kaže Branka Aranđelović, direktorka Sportskog centra „Čair“.

                          Kako bi kupačima boravak na bazenu bio što ugodini, prema rečima Branke Aranđelović, ove godine je nabavljeno još 150 novih ležaljki. Umesto mreže koja je bila zaštita od sunca postavljena je trska kao bolji zaštitnik.

                         „I ove godine organizujemo besplatnu školu plivanja za najmlađe. Prijave su počele 1. i traju do 28.juna na portirnici bazena od 9 do 11 sati. U pitanju su deca uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Na osnovu prijava formiraćemo  grupe sa kojima će raditi naši zaposleni. Prošle godine je bilo oko 650 prijavljneih mališana i svi su prošli našu besplatnu školu plivanja“, dodaje Branka Aranđelović.

                         Prema njenim rečima a kako bi kupačima bilo što ugodnije voda i na itvorenim bazenima se dogreva.

                          „Voda u olimpijskom bazenu je 24,5 stepeni a u dečijem i rekreacionom bazenu između 25 i 26 stepeni. Idelan temperatura vode za kupanje je između 27 i 28 stepeni, ali noći su hladne, vodena površina je ogromna i bez obzira što grejemo na možemo da zagrejemo toliku količinu vode. Otvoreni bazeni se dogrevaju sve dok spoljašnja temperatura ne dostigne stepene koji dozvoljavaju da se prekine sa dogrevanjem vode“, objašnjava Aranđelović.

                          Da Nišlije koriste bazene Sporskog centra „Čair“ kada letnje temperature budu visoke pokazuje i odatak od prošle godine kada je u dane vikenda na bazenima bilo izmežu 3.500 i 5.000 ljudi dnevno. (kraj) VP/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.