Izvor: JUGpress.com, 25.Feb.2020, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Ukoliko se Šarčević ne izvini novinarima, pozvaćemo kolege da ga ubuduće bojkotuju

BEOGRAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije ponovo osuđuje agresivno i neodgovorno ponašanje ministra prosvete Mladena Šarčevića prema novinarima, neprimereno javnim funkcionerima.

Nezadovoljan pitanjima koja su mu uputili ministar je u Nišu verbalno napao naše kolege i prekinuo konferenciju za medije. Na insistiranje novinara da odgovori na pitanje o troje dekana fakulteta Univerziteta u Nišu, Šarčević je odgovorio: “Dobili bi odgovor da ste normalni, a niste”. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Uz to, ovaj visoki državni funkcioner je odgurnuo mikrofon i nazvao reportera Televizije N1 siledžijom.

Šarčević je početkom decembra prošle godine vređao novinarku Televizije N1 na konferenciji za medije u Vladi Srbije povodom rezultata PISA testiranja, nakon čega ga je NUNS pozvao da se javno izvini i da u skladu sa funkcijom koju obavlja, sa uvažavanjem i pristojno odgovora na pitanja koja novinari postavljaju u javnom interesu.

Izgleda da ministar prosvete ne shvata da je njegovo ponašanje nedozvoljeno, i ukoliko se hitno ne izvini novinarima koje je uvredio i pokušao da ponizi, NUNS će pozvati svoje članove i druge novinare i medijske radnike da ubuduće bojkotuje njegove javne nastupe.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

NUNS pozvao ministra prosvete Srbije da se izvini novinarima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Feb.2020

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je, kako su naveli, "agresivno i neodgovorno ponašanje" ministra prosvete Mladena Šarčevića prema novinarima, saopšteno je iz ovog udruženja. "Nezadovoljan pitanjima koja su mu uputili ministar je u Nišu verbalno napao naše kolege i prekinuo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.