Izvor: JUGpress.com, 19.Mar.2024, 08:23

Mladi i usamljeni: Kako se gubi vera u demokratiju?

BERLIN-BEOGRAD
Jedna studija u Nemačkoj pokazala je da postoje veze između usamljenosti i sklonosti ka populizmu i teorijama zavere. Stručnjaci dodaju da je to ipak samo jedan od razloga što posebno mladi sve manje veruju u demokratiju.
Četvrtina mladih između 18 i 29 godina kaže da se često oseća usamljeno
Nemačkoj se usamljenost često opisuje kao tiha epidemija. Najnoviji podaci Saveznog zavoda za statistiku pokazuju da se svaka šesta osoba starija od deset godina često oseća usamljeno – to je oko 12,2 miliona ljudi, piše Dojče vele.
Psiholozi definišu usamljenost kao percipirani nesklad između željenih i stvarnih društvenih odnosa i to se razlikuje od društvene...

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.