Ministrastvo odbrane opredelilo 125 miliona za Vojnu bolnicu

Izvor: JUGpress.com, 24.Jan.2018, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministrastvo odbrane opredelilo 125 miliona za Vojnu bolnicu

NIŠ

Vojna bolnica u Nišu , koja proslavlja 140 godina postojanja, ove godine biće osavremljena novim aparatima I opremom. Uskoro za ovu ustanovu treba da bude nabavljen novi rendgen aparat koji košta oko 50 miliona dinara. Ali ne samo to, rekao je ministar  Aleksandar Vulin prilikom boravka u Nišu.

“Ministarstvo odbrane je rešeno da podigne nivo ulaganja u vojno zdravstvo i, u tom smislu, Vojna bolnica u Nišu može da očekuje u veoma kratkom roku da ćemo završiti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << radove započete oko hirurške sale za endoskopiju, da ćemo nastaviti sa ulaganjem koje smo započeli prošle godine, a podsetiću vas da smo za vojnu bolnicu Niš namenili 125 miliona dinara – za nabavku najsavremenije opreme”, rekao je Vulin.

On je podsetio da se javne nabavke  završavaju ovih dana. Jedna od najznačajnijih, možda prva, jeste nabavka digitalnih rendgen aparata u vrednosti od 50 miliona dinara – rekao je ministar Vulin prilikom nedavne posete Nišu , kada je prisustvovao svečanoj akademiji povodom 140 godina postojanja ove zdravstvene ustanove

Vulin je dodao da će Ministarstvo odbrane nastaviti da ulaže i u Vojnu bolnicu Niš ali i u sve ostale vojne bolnice, zato što smatra da kvalitet usluga i zdravstvene zaštite mora biti potpuno isti bez obzira gde živite.

U vojnom zdravstvu Srbije radi 4.500 ljudi koji leče 140.000 osiguranika, ali i brojne civile.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.