Ministarstvo zdravlja: Nije bilo propusta u lečenju doktora Lazića

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jun.2020, 12:21

Ministarstvo zdravlja: Nije bilo propusta u lečenju doktora Lazića

Nakon što je podneta prijava o nesavesnom lečenju doktora Miodraga Lazića, koji je preminuo pre dva i po meseca, u Ministarstvu zdravlja kažu da je inspekcija prekontrolisala Klinički centar Niš i utvrdila da nije bilo propusta.

O detaljima prijave, kontrole i zaključcima novinari Južnih vesti pitali su Ministarstvo i KC Niš juče prepodne. Iz Kliničkog se, kao i za ostala pitanja, ne oglašavaju, dok su iz Ministarstva odgovorili, ali RTS-u.

Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << javni servis prenosi da je u KC Niš obavljen vanredni inspekcijski nadzor, a da je komisija zaključila da nije bilo propusta u lečenju doktora Lazića, iako njegova ćerka Nina Vujošević tvrdi drugačije.

U prijavi koju je podnela inspekciji, a u koju su novinari Danasa imali uvid, iznete su kontradiktornosti vezane za lečenje, izjave o stanju pacijenta i prerano skidanje sa respiratora. Ipak, u Ministarstvu zdravlja su rekli i da je sam Klinički centar Niš proveravao "kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u lečenju dr Miodraga Lazića".

Provera je izvršena i komisija je mišljenja da u slučaju lečenja doktora Lazića nije bilo propusta, navodi se u odgovoru Ministarstva zdravlja na pitanje RTS-a da li je izvršena kontrola. Pored toga, naložena je i vanredna spoljna provera kvaliteta stručnog rada - kažu u RTS-u.

Podsetimo, čuveni ratni hirurg preminuo je 14. aprila od posledica virusa korona. Juče je medijima odjeknula informacija da je njegova ćerka podnela prijavu Ministarstvu zdravlja zbog nesavesnog lečenja njenog oca u KC Niš. Nakon smrti doktora Lazića Južne vesti su dobile informacije da su njegova ćerka i supruga tražile da budu prebačene na lečenje u Beograd, ali o ovome nisu hteli da govore ni u Ministarstvu, ni u KC Niš.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.