Ministar Ružić položio kamen temeljac za novi vrtić u Merošini

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Sep.2021, 18:53

Ministar Ružić položio kamen temeljac za novi vrtić u Merošini

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predsednik opštine Merošina Saša Jovanović položili su kamen temeljac za izgradnju vrtića od oko 640m2 u Merošini ćime će se obezbediti 80 novih mesta za mališane.

Na ovaj način pružamo najbolju podršku roditeljstvu jer brišemo liste čekanja i omogućavamo da deca borave u adekvatnom prostoru, uz stručan pedagoški nadzor vaspitača, dok se roditelji posvećuju svojim poslovnim obavezama. >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Projekat je vredan 48,7 miliona dinara, a završetak radova očekuje se za 12 meseci“, rekao je ministar prosvete na svečanosti povodom početka izgradnje i dodao da je vrtić u Merošini samo jedan u nizu koje Ministarstvo gradi uz podršku Svetske banke i Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Ministar je istakao da je opština Merošina je u ovaj projekat uključena od početka.

Pored izgranje ovog objekta, do sad je uz podršku Projekta adaptirano za rad čak šest novih prostorija za predškolski program u pet sela ove opštine, upisano je preko 100 dece koja do sada nisu pohađala predškolske programe i obezbeđen i besplatan prevoz za decu iz udaljenih područja, organizovane radionice za roditelje iz osetljivih grupa. Za ove aktivnosti Merošina je dobila bespovratna sredstva od 4.8 miliona dinara“, rekao je ministar i najavio da će Meošina, s obzirom na dosadašnje rezultate za nove aktivnosti orgnaizacije predškolskog programa u selu Baličevac dobiti dodatnih 1,2 miliona dinara.

Saša Jovanović, predsednik opštine Merošina, istakao je da je izgradnja novog vrtića u Merošini od izuzetnog značaja, pre svega jer se povećavaju smeštajni kapaciteti i ukidaju se liste čekanja polaznika u vrtić.

Osim toga staru, gotovo ruiniranu zgradu predškolske ustanove zamenićemo potpuno novom koja će omogućiti deci bolje uslove za boravak u vrtiću, a samim tim kvalitetnije vreme provedeno tu. Nova zgrada vrtića doneće i lakše uslove rada zaposlenih koji će sada i sa više elana našoj deci omogućiti lakše i kvalitetnije obrazovanje i vaspitanje“, istakao je Jovanović.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.