Milan Tošić, apsolutni pobednik na Sajmu peglane kobasice

Izvor: juGmedia, 26.Jan.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Tošić, apsolutni pobednik na Sajmu peglane kobasice

PIROT – Milan Tošić iz ekipe ’’Oh, peglana’’, apsolutni je pobednik drugog Sajma pirotske peglane kobasice koji je  održan u prepunoj hali ‘’Kej’’ u Pirotu.

„Drago mi je što se Pirot, pored ćilima i kačkavalja, prepoznaje i po peglanoj kobasici. Receptura za njenu pripremu je tajna, ali odlučuje kvalitet mesa, izjavio je apsolutni pobedik Milan Tošić.

Odlukom stručnog žirija prvo mesto osvojio je Predrag Stanković, dok je odlukom žirija publike >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << prvo mesto pripalo Ljubomiru Maniću.

 Učestvovalo je 40 izlagača. Sajam je posetilo preko 4.000 posetilaca, od kojih je oko 2.000 došlo iz susedne Bugarske a bilo je iz cele Srbije, Republike Srpske i Makedonije. Sajam su otvorili predsednik opštine Pirot Vladan Vasić i promoter manifestacije poznati glumac Milan Lane Gutović.

„Oni koji su pokrenuli celu ovu manifestaciju nisu bili svesni da cemo doci do ovako posecene manifestacije i koja je čini mi se već postala medjunarodna. Ima više posetiaca sa strane. Ovo je brend našeg grada – rekao je Vasić.

Milan Lane Gutović je rekao da je peglanu probao na nekoliko štandova, da mu se svidja i da je treba sačuvati kao brend ne samo u Srbiji.

Sajam su organizovali Udruženje proizvodjača pirotske peglane kobasice, Turistička oprganizacija Pirota, Dom kulture i Sportski centar pod pokroviteljstvom opštine Pirot.

Peglana kobasica pravi se jedino u pirotskom kraju tokom zime i to od najkvalitetnijeg kozjeg, junećeg i ovčijeg mesa sa dosta belog luka i paprike, ali bez ikakvih aditiva, konzervansa i dodatnih masnoća i bez ikakve termičke obrade. Suše se na promaji na tavanu i svaki dan peglaju flašom, zbog čega su i dobile naziv peglane kobasice. Mnogi ih smatraju i afrodizijakom.

(kraj)paz

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

"Oh, peglana" najbolje peglala

Izvor: OkRadio.rs, 26.Jan.2014

Milan Tošić iz ekipe ’’Oh, peglana’’, apsolutni je pobednik Drugog Sajma pirotske peglane kobasice koji je održan u Pirotu. Stručni žiri je za najboljeg proizvođača proglasio Predraga Stankovića-Mrnjaka a za najuređeniji štand proglašen je štand "Piroćanac" Miše Ćirića. - Ne...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.