Meštani sedam pirotskih sela bez autobusa

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Okt.2017, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani sedam pirotskih sela bez autobusa

Meštani sedam pirotskih sela od 1. oktobra nemaju redovan autobuski prevoz. U gradskoj upravi kažu da je to zbog toga što je jedan od prevoznika bez najave prestao da održava tri prigradske linije i ističu da će problem biti rešen tokom dana, prenosi RTS,

Meštani Ponora nezadovoljni su, jer već dve nedelje moraju da plaćaju taksi kako bi došli do desetak kilometara udaljenog Pirota. Kažu da u pet okolnih sela ima više od 1.000 stanovnika i da je autobus saobraćao >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << sedam puta dnevno.

"Zakazano mi je kod lekara, a ja ne mogu da odem. Autobusa nema već dve nedelje", kaže  Slađana Stevanović, selo Ponor.

"Đaci se muče, nemaju čime u školu da odu, pa plaćaju taksi", kaže Stevka Đorđević, selo Ponor.

"Evo sada treba da idem za penziju, a nemam čime da odem. Taksi je petsto dinara u jednom i petsto dinara u drugom pravcu, a moja penzija 5.000 dinara", kaže  Gavrilo Rančić, selo Ponor.

"Problem imamo što smo mi bez automobila i bez dozvole, a idemo na fizikalnu terapiju, neko na hemo terapiju ili na dijalizu", kaže Jelica Golubović, selo Ponor.

U gradskoj upravi kažu da je prevoznik bez najave raskinuo ugovor i odustao od tri prigradske linije. Problem je rešn i tokom dana autobuski prigradski saobraćaj će biti normalizovan.

"Došli smo do dogovora da prevoznik nastavi do Nove godine da prevozi ljude. Onu su stvarno udaljeni od Pirota i ja im se izvinjavam u ime gradske uprave. Mi smo maksimalno uradili sve da do toga ne dođe. Sada smo uložili napore i dogovorili se sa prevoznikom", kaže  Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika Pirota.

U lokalnoj samoupravi najavljuju da će sledeće godine raspisati novi tender za gradski i prigradski saobraćaj i da će postaviti bolje i strože uslove za prevoznike, kako se ovakve stvari ne bi događale.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.