Medveđa: Uhapšen zbog nadrilekarstva, navodno lečio bioenergijom, Eparhija niška saopšteva da osumnjičeni nema blagoslov Crkve

Izvor: JuznaSrbija.info, 14.Jul.2023, 16:48

Medveđa: Uhapšen zbog nadrilekarstva, navodno lečio bioenergijom, Eparhija niška saopšteva da osumnjičeni nema blagoslov Crkve

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Medveđi uhapsili su Mališu Simića (1977) iz ovog mesta, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo. Fotografija navodnog lečenja u dvorištu kuće osumnjičenog u okviru teksta.

On se sumnjiči da je, od 9. do 13. jula ove godine, u dvorištu svoje kuće bioenergijom navodno lečio više stotina ljudi.

Osumnjičeni se u više navrata predstavljao kao vidovnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i lažno pozivao na Srpsku pravoslavnu crkvu.

M. S. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu u Lebanu.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni Mališa Simić vlasnik je hotela u Medveđi i jedno vreme je radio u inostranstvu.

Saopštenje Pravoslavne Eparhije niške

Na teritoriji Eparhije niške, u opštini Medveđa, pojavio se izvesni gospodin Mališa Simić, koji se predstavlja kao "bioenergetičar i vidovnjak" i govori da deluje sa blagoslovom Crkve i da vrši isceljenja u ime Svetoga Duha. Njegovo delovanje unelo je veliki nemir među vernicima širom Eparhije niške, a naročito u Arhijerejskom namesništvu jablaničkom.

Obaveštavamo zainteresovanu javnost da gospodin Mališa Simić nema blagoslov Crkve, niti predstavlja Eparhiju nišku i Srpsku Pravoslavnu Crkvu. Preporučujemo svim vernicima da izbegavaju njegove seanse i drže se jevanđelskog i liturgijskog života Crkve, predanog nam od Svetih Otaca.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Tužilac u Lebanu pustio uhapšenog iz Medveđe da se brani sa slobode

Izvor: JUGpress.com, 15.Jul.2023, 14:46

MEDVEĐA-LEBANE..Tužilac iz Lebana pustio je M.S. iz Medveđe, koji je juče uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, da se brani sa slobode, saznaje Regionalna informativna agencija JUGpress..On se sumnjiči da je, od 9. do 13. jula ove...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.