Medijska koalicija: Air Serbia cenzuriše i diskriminiše medije

Izvor: JužneVesti.com, 25.Dec.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medijska koalicija: "Air Serbia" cenzuriše i diskriminiše medije

Medijska koalicija navodi da odluka kompanije Air Serbia, koja se nalazi u većinskom državnom vlasništvu, da onemogući svojim klijentima da čitaju nedeljnike NIN, Vreme i Nedeljnik i "novine sličnog sadržaja", predstavlja još jedan primer cenzure i diskriminacije medija.

U pitanju je politička odluka, kažu iz Medijske koalicije, iza koje stoje predstavnici vlasti.

Sa jedne strane, Air Serbia zabranjuje medije koji imaju kritički >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << otklon prema vlasti i ozbiljan medijski sadržaj, a sa druge promoviše šampione u kršenju novinarskog kodeksa, koji predstavljaju sramotu za novinarsku profesiju, poput tabloida Alo i Srpski telegraf, sa kojima Air Serbia "ima ugovore" - kažu iz koalicije.

Ovi tabloidi, kao i drugi mediji koje Air Serbia nudi svojim klijentima, poznati su po izuzetnoj bliskosti sa vladajućim režimom.

Medijska koalicija zahteva od Air Serbia da odmah prestane sa cenzurom i diskriminacijom medija, ali i da, u skladu sa društvenom odgovornošću, javno objavi sve ugovore koje ima sa izdavačima medija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.