Maska, fizička distanca i dezinfekcija - nije vreme za opuštanje u borbi sa koronom

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Sep.2020, 08:13

Maska, fizička distanca i dezinfekcija - nije vreme za opuštanje u borbi sa koronom

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da, s obzirom na ponašanje stanovništva, i dalje postoje rizici da ćemo imati stalnu fluktuaciju broja zaraženih.

"To će potrajati. Ne možemo očekivati u narednom periodu da će biti velikog smanjenja, pogotovo ako pogledamo šta se dešava na splavovima, šta se dešava u restoranima i kafićima uveče", objašnjava doktor Tiodorović.

Kaže da se stručni deo Kriznog štaba zalagao da se ljudima koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << vraćaju sa letovanja što više skrene pažnja da moraju da misle na sebe, a samim tim i na druge.

"Imamo na raspolaganju samo tri mere koje stalno pominjemo - maska, fizička distanca i dezinfekcija", navodi Tiodorović.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.