Izvor: JUGpress.com, 17.Okt.2019, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković u Vranju: „SPS najstariji srpski politički brend“

VRANJE

U prisustvu visokih partijskih funkcionera, članova i simpatizera i mnogobrojnuh gostiju, Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Vranju obeležio je 29 godina od osnivanja.

Potpredsednik partije, istoričar, prof. dr Predrag Marković je istakao da je partija srećna što je vodi Ivica Dačić, čovek koji je šarmirao, ne samo svoje partijske drugove, već i „pola sveta“.

On je, reklo bi se, održao više istorijski nego partijski >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << govor.

U svojoj besedi je istakao da je SPS partija ogromne i široke tradicije.

„Ne zaboravite da u Srbiji i nema druge tradicije, sem socijalističke. Nikola Pašić je bio socijalista, Draža Mihailović je bio socijalista, odnosno socijal-demokrata, rekli bi danas. Kada se rođendan partije poklapa sa godišnjicom oslobođenja većeg dela Srbije u Drugom svetskom ratu, treba da se setimo da su partizani bili peta vojska na svetu, posle sovjetske, američke, kineske i britanske. Broj naših boraca palih za slobodu je otprilike koliko i Engleza, a među njima je najviše Srba i to je tradicija čiji je jedini sledbenik SPS“, rekao je Marković.

On je dodao da je Socijalistička partija Srbije partija koja ima 150 godina tradicije i potom citirao reči svoga predsednika Ivice Dačića da je „SPS najstariji srpski politički brend”.

„Ne postoji politička ideja u Srbiji koja je preživela toliko dugo kao socijalizam. Mi smo jedina partija gde u istom stroju mogu da se nađu više generacija i gde praunuk može da se pohvali i da pokaže da je to i to podigao njegov deda.  Ne znamo šta će biti na političkoj sceni Srbije za 50 godina, ali jedno znamo,  a to je da će na njoj biti vidljive crvena boja i Socijalistička partija”, zaključio je Marković, istakavši da socijalisti nikada nisu izdali državu.

Obraćajući se prisutnima lider vranjskih soijalista Zoran Antić je rekao da je rukovodstvo partije uspelo da prebrodi sve prepreke i da savlada sve probleme, uprkos raznoraznim izazovima i iskušenjima.

„U periodu koji sledi, a to je izborni ciklus i borba na parlamentarnim i lokalnim izborima, u martu, 2020. godine, Socijalistička partija Srbije će izaći u novom obliku i daće ponudu koja je bolja i kvalitetnija od onih koje daju druge političke snage. S obzirom da trajemo 29 godina, ne znam da li bi trebalo da se posebno predstavljamo našim građanima jer smo 27 godina bili deo vladajućih struktura i vladajuće većine u skupštini grada”, rekao je Antić.

Član GO SPS, glumac Marko Stojanović je kazao da se „u svakom dobrom čoveku krije humanista, u svakom dobrom čoveku krije se antifašista, u svakom dobrom čoveku krije se socijalista“.

Na godišnjici osnivanja partije govorio je i Stefan Stanković, predsednik socijalističke omladine u Vranju.

„Mi smo velika partija. Naša putanja je ponovo uzlazna i iz dana u dan ćemo još više jačati, što će se pokazati na narednim izborima. Nama su potrebni glasovi samo poštenih ljudi, radnika, seljaka, srpskih domaćina, penzionera, omladine”, poručio je Stanković.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Socijalistička partija Srbije obeležava 29 godina rada u Boru

Izvor: Bor030.net, 18.Okt.2019, 17:01

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Boru obeležava u subotu, 19. oktobra, 29 godina rada lokalne organizacije. Tim povodom će u velikoj sali Doma kulture u Boru biti održana svečana akademija otvorena za sve članove i simpatizere stranke. “Drugarice i drugovi, poštovani sugrađani,...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.