MALI, A VELIKI LJUDI: Dugoročna humanitarna akcija leskovačkih srednjoškolaca

Izvor: juGmedia, 23.Nov.2017, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALI, A VELIKI LJUDI: Dugoročna humanitarna akcija leskovačkih srednjoškolaca

U sedam leskovačkih srednjih škola će od danas pa do kraja godine stajati humanitarne kutije u kojima će mladi skupljati novac za socijalno ugrožene i teško bolesne svoje sugrađane.

Akciju „Mladi u akciji“ pokrenula je Unija parlamenata leskovačkih srednjoškolaca simbolično na Međunarodni humanitarni dan, a u prvom naletu novac će se prikupljati za malog Ognjena koji boluje od retke bolesti – spiralne mišićne atrofije.

Na svakih mesec dana vršiće >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << se presek i novac iz kutija uplaćivati onome kome je namenjena. Sledećeg sugrađanina za kog će se prikupljati sredstva biraće naši unijaši“, objašnjava Predrag Tasić, potpredsednik Unije parlamenata leskovačkih srednjoškolaca.

Humanitarna akcija će se naredenih meseci sprovoditi u Medicinskoj školi, Gimnaziji, Ekonomskoj, Tehničkoj školi „Rade Metalac“, Trgovinsko-ugostiteljskoj školi i Školi za tekstil i dizajn.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Humanitarna akcija parlamenata srednjoškolaca za malog Ognjena

Izvor: JUGpress.com, 23.Nov.2017

 ..LESKOVAC..U Medicinskoj školi u Leskovcu, danas je postavljena prva donatorska kutija, jedna od sedam, čime je i zvanično pokrenuta humanitarna akcija „Mladi u akciji“, koja će trajati tokom cele školske godine...U organizaciji Unije parlamenata leskovačkih srednjoškolaca (UPLS), za prvi...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.