Izvor: BujanovackiGlas.info, 12.Nov.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lirim Jakupi Nacista u Gnjilanu osuđen na 6 godina zatvora

 Optužnica vranjskog Okružnog tužilaštva tereti Jakupija sa saradnicima za ubistvo pripadnika Bezbednosno-informativne agencije Selvera Fazlijua u Bujanovcu 2013, udruživanja radi neprijateljske delatnosti, nedozvoljeno držanja oružja i municije, postavljanje eksplozivnih naprava… BUJANOVAC, GNJILANE, 12. novembar 2015. – Lirim Jakupi (1979.), poznatiji pod nadimkom Nacista, bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB), osuđen je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << u Osnovnom sudu u Gnjilanu na šest godina zatvora za krivično delo pokušaj teškog ubistva  u Skoplju 2005. godine – piše prištinski dnevnik Zeri.
Sudsko veće sastavljeno od dvoje međunarodnih i jednog lokalnog sudije, je utvrdilo da je Jakupi ovo delo počinio tokom sukoba u Makedoniji, a optužen je da je tom prilikom počinio sedam krivičnih dela, među kojima je su napad na policiju i ilegalno posedovanje oružja.
 
Njegov advokat Ram Gaši, izjavio je za Zeri da je Jakupi je osuđen samo za jedno – pokušaj teškog ubistva.
Gaši je najavio žalbu jer smatra da ovo krivično delo nije dokazano.
 
Optužnicu je na suđenju zastupao međunarodni tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova.
Jakupi je u Srbiji osumnjičen za nekoliko krivičnih dela, između ostalih na napade na policiju kod Bujanovca, oružane akcije i pljačke, a prema podacima srpskih bezbednosnih službi, važi za stručnjaka za eksploziv… Optužnica vranjskog Okružnog tužilaštva tereti Jakupija sa saradnicima za ubistvo pripadnika Bezbednosno-informativne agencije Selvera Fazlijua u Bujanovcu 2013, udruživanja radi neprijateljske delatnosti, nedozvoljeno držanja oružja i municije, postavljanje eksplozivnih naprava…
Fotografija preuzeta sa portala Titulli.com
 

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.