Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Licitacija za buduću fabriku zakazana na državni praznik, broj za depozit neispravan

TRGOVIŠTE

Opštinski odbor Narodne stranke u Trgovištu na osnovu brojnih saznanja iznosi sumnje  u vezi najavljenog otvaranja fabrike konditorskih proizvoda u Donjem Stajevcu, navodne investicije i izrašava brigu zbog eventualnog načina poslovanja buduće fabrike, saopštio je danas ovaj odbor.

“Naime došli smo do saznanja da dugo najavljivana fabrika u kojoj se pominje nekakav Grk kao investitor nije počela još sa radom. Postoji puno nelogičnosti i nepravilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koje smo uvideli unazad nekoliko meseci, počevši od same kupovine nekadašnjeg pogona za proizvodnju tepiha SIMPO, od strane lokalne samouprave pa sve do njenog famoznog otvaranja.

Putem  medije smo čuli raznorazne najave dolaska nekakvog investitora iz Grčke, za koga znamo da poseduje pogon za proizvodnju konditorskih proizvoda u Bugarskoj a čiji se kapital zvanično još ne vidi kao investicija u opštini Trgovište.

Bez ideje da komentarišemo nšto u šta nismo detaljno upućeni, tražimo odgovore na pitanja

ko je taj Grk investitor i šta je on investirao i uložio u već danas potpuno opremljenoj fabrici?

Znajući da je Opština Trgovište otkupila nekadašnji pogon SIMPA za oko 40 miliona dinara i samim tim postala vlasnik istog, imamo informaciju da je sama Opština uložila još oko 80 miliona dinara u adaptaciju, kako bise uradila prenamena prostora, tako da se može reći da je ovde investitor sama Opština i Država Srbija a ne neki Grk. Ipak su to pare svih građana, poreskih obveznika  opštine Trgovište, a ne samo nekolicine rukovodilaca koji opštinski budžet troše kao svoj.

Nejasno je takođe  i ko je investirao mašine čija je vrednost oko 700.000 eura kao i dva šlepera sirovine koje se već nalaze u proizvodnom pogonu? Čija su to sredstva i kako je moguće da da neko unosi mašine unapred u pogon, pre raspisivanja javnog poziva zalicitaciju i uzimanje u zakup iste fabrike.

Sa Vama delimo još jedan lako dokaziv podatak opštinska uprava Trgovište je 31.10.2019 raspisala oglas o javnom nadmetanju fizičkih i pravnih lica o ustupanju u zakup poslovnog prostora u Donjem Stajevcu na 10 godina za mesečnu kiriju od 32.000 dinara.

Sumnjamo da je ovaj javni oglas namešten, s obzirom da je zakazan 11.11.2019 god. u 10 časova u zgradi opštine, kada je neradni dan tj. državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu, kada državne institucije ne rade i kada nemoguće održati licitaciju, a imamo takođe proverene informacije da se tog dana niko nije pojavio u zgradi opštine Trgovište.

Ispitivanjem i proverom smo došli do informacija a kasnije se i uverili, da je poziv na broj koji je ostavljen u oglasu, neispravan tj. nepotpun, te se ne može izvršiti uplata depozita kako bi se učestvovao na licitaciji.

OO NARODNE STRANKE TRGOVISTE kao jedna od opozicionih stranaka u Trgovištu, će se prvenstveno boriti za razvoj privrede u svojoj opštini. Nismo od onih koji će sporiti otvaranje bilo kakvih fabrika i privrednih grana u Trgovištu, već ćemo i pohvaliti bilo kakvu investiciju koja se odigrava u zakonskim okvirima i legalnim tokovima.

Nama je i tek kako potrebno što više fabrika i radnih mesta, kako bi zadržali svoje stanovništvo, prvenstveno omladinu u svom mestu, koji će normalno i pristojno živeti od svog rada i svoje dobre zarade, jer nam je dosta  iseljavanja i odlaska stanovništva kao jedan od najvećih naših problema u samoj Opštini.

Zbog svih koji žive u našoj opštini trebaju nam odgovori na ova pitanja. Borićemo se svom snagama za našu opštinu i ukazivati na sve propuste namerne ili nenamerne , koje idu na štetu svih gradjana.

Ne želimo da nam nekakvi nepoznati strani  investitori dolaze kako bi uzeli za mizeran novac već stvorene uslove za poslovanje, a kasnije od države iskoristili ogromne subvencije za zapošljavanje, jer kao strancu-poslodavcu država Srbija daje i po 10.000 eura po radnom mestu da bi nakon dve godine on  pobego iz Trgovišta.

Plašimo se da ovo ne bude propala investicija i obmana gradjana, jer smo svedoci da je pre  dve godine  isto tako pompezno najavljivane fabrika za proizvodnju pčelarskih košnica ROJ i fabrika za proizvodnju kesa TRGOPLASTIKA u Donjoj Trnici, koje su takodje od opštine Trgovište dobili raznorazne subvencije i povoljnosti za pokretanje biznisa i zapošljavanje preko 50 radnika. A danas nakon dve godine imamo situaciju da fabrika za proizvodnju pčelarskih košnica više ne posluje, napustila je proizvodni pogon i povukla mašine, a oko desetak  radnika ostalo je bez posla. A čini nam se da će tako biti i sa fabrikom Trgoplastika.

Ne želimo  da se desi ono što se je desilo našim komšijama u Vranju sa dugo najavljivanom navodnom investicijom grčkog investitora, i čuvene fabrike Zamber koja je bila prevara decenije.

Zahtevamo od opštinskog rukovodstva objašnjenje i šta se stvarno dešava sa tolikim uloženim državnim novcem?

Ko je u stvari investitor?

Šta je taj Grk investirao uopšte?

Ko su ljudi vlasnici firme TOP BISKIT?

Ko je investirao prenamenu i adaptaciju a ko je kupio mašine? ” navodi se u saopštenju OO Narodna Stranka Trgovište koje u celini prenosimo.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.