Leskovčanka nastavila dominaciju - Nina Stanisavljević najbolja srpska plivačica

Izvor: JužneVesti.com, 29.Jun.2023, 12:34

Leskovčanka nastavila dominaciju - Nina Stanisavljević najbolja srpska plivačica

Čak 6 zlatnih medalja i nacionalni rekord na 50 metara delfin učinak je Leskovčanke Nine Stanisavljević na Letnjem prvenstvu Srbije, što je bilo dovoljno da bude proglašena i za najbolju plivačicu turnira.

Oko 360 plivača iz 39 klubova u seniroskoj i juniorskoj konkurenciji takmičilo se na bazenima SC ”Novi Beograd”, a među timovima sa najvećim brojem medalja našao se i PK Dubočica. Najveće zasluge za taj rezultat idu Nini Stanisavljević koja je od ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 19 odličja donela 6 zlatnih medalja i dokazala da se trenutno radi o najboljoj srpskoj plivačici. Leskovčani osvojili ukuono 21 medalju; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Jana Marković i Tina Rakić su osvojile po jedno zlato, 2 srebra i bronzu, Leona Dimitrijević 2 srebra, Sara Stojilković po zlato i srebro, dok se Petra Stevanović okitila bronzom - kažu iz PK Dubočica.

Da se i PK Leskovac upiše u listu osvjača medalja na Letnjem prvenstvu Srbije potrudio se Pavle Joić koji je bio najbrži na 800 metara slobodno, dok je na duplo kraćoj deonici zauzeo 2. mesto i okitio se srebrnom medaljom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.