Lep gest Tržnice: Šahovski turnir za gluvu i nagluvu decu, pored lepote mirisa i ukusa domaćih proizvoda na Tvrđavskoj pijaci

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Jul.2017, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lep gest Tržnice: Šahovski turnir za gluvu i nagluvu decu, pored lepote mirisa i ukusa domaćih proizvoda na Tvrđavskoj pijaci

Danas je na Tvrđavskoj pijaci održan humanitarni šahovski turnir za gluvu i nagluvu decu od 5 do 15 godina, pod pokroviteljstvom JKP "Tržnica".

"Svaki način uključivanja u društvo je veoma važan za decu sa posebnim potrebama, u ovom slučaju za gluvu i nagluvu decu. Pijaca jeste ogledalo jednog grada i društva i deca su pored takmičenja i pokazivanja veštine u igri šaha, mogla da se sretnu sa životom na pijaci, lepotom i šarenilom proizvoda", izjavio je Radovan >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Milojević direktor Tržnice.

Saradnja Dečjeg centra i obrazovnog kadra koji radi sa decom na ovom programu i JKP "Tržnica" će se nastaviti i ovo je samo jedan mali skroman deo akcije koja tek sledi, a sve za dobrobit i socijalizaciju dece, složili su se nadležni iz obe kuće.

Prepodnevna kiša nije sprečla mališane da u najboljem raspoloženju pokažu svoju veštinu u ovoj plemenitaoj "sportsko - matematičkoj" veštini.

Danas nije izostalo ni uobičajeno lepo druženje sa pijačarima, proizvođačima i prodavcima sa okolnih tezgi, prepunih domaćeg zdravog voća i povrća.

A ko je pobedio, to je najmanje bilo bitno, razdragani osmesi mališana pokazuju da su proveli jedan divan, nezaboravan dan na drugačiji način.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.