Kroz razne programe posao za 63 Bojničana

Izvor: JužneVesti.com, 21.Avg.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kroz razne programe posao za 63 Bojničana

Javna i privatna preduzeća u Bojniku dobiće nove radnike, a prema programu lokalnog akcionog plana, posla će biti za 63 ljudi.

Kroz javne radove biće angažovano 39 nezaposlenih, piše na opštinskom sajtu, a iz grupe teže zaposlivih - stariji i oni bez adekvatnog obrazovanja, 24 osobe.

Devet poslodavaca dobilo je subvencije za zapošljavanje ljudi iz teže zaposlivih kategorija, a po radniku će biti isplaćeno 250.000 dinara. Ukupno je za ovu meru izdvojeno 6 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << miliona dinara - piše na opštinskom sajtu.

I za javne radove je iz budžeta izdvojeno 6 miliona dinara. Ove programe, Opština realizuje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Prema poslednjim podacima, bez posla je u ovo opštini 1.852 ljudi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.