Krizni štab zaseda danas, nadležni poručuju da je oprez i dalje potreban

Izvor: JuznaSrbija.info, 14.Maj.2021, 13:19

Krizni štab zaseda danas, nadležni poručuju da je oprez i dalje potreban

Krizni štab zaseda danas u 15.30, nakon čega se očekuje obraćanje nadležnih.

U bolnicama širom zemlje nalazi se 3.311 obolelih od kovida, od kojih je 98 na respiratoru.

Od početka pandemije u Srbiji su na koronavirus testirane 3.977.053 osobe, obolelo je 704.398 građana, a preminulo 6.629 pacijenata.

Siutacija u Novom Sadu i Vojvodini je bolja. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naveo je za RTS da su brojevi bolji, ali da nisu takvi da >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << bi moglo da se kaže da možemo da se opustimo.

"Imali smo jedan dobar trend, u smislu da svaki dan imamo manje novoobolelih. Taj broj se kreće između 40 i 50, čak i za vikend, kada uvek imate manji broj testiranih, imali smo i ispod 30 novozaraženih po danu. Ne tako davno, imali smo preko stotinu dnevno novoinficiranih građana", kazao je Vučević.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da vakcinacija ide dosta dobro, ali da je važno da se vakcinišu i ljudi u malim mestima, a ne samo u velikim gradovima.

"Ako imamo 5.500.000 punoletnih građana, treba da dostignemo makar broj od 3.000.000 vakcinisanih. Sada smo negde na 2.200.000. U narednih mesec i po dana možemo ostvariti uslove da stvarno mnogo opuštenije i normalnije živimo", ističe doktor Tiodorović.

Upozorava da ne treba žuriti sa popuštanjem mera i da je vrlo važno da svi pokažemo strpljenje.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.